64 prickar på kartan visar var det hålls öppet under helgens konstrunda.
Kennet Williamsson är en av de 64 deltagarna i årets Konstrunda. Kennet ställer ut i Mårsätters kvarn, Zinkgruvan. Foto: Karin Löwengren

Konstrunda med 64 stopp i södra länsdelen

Åter dags för en storslagen tredagars konstupplevelse i södra delen av länet och ner över länsgränsen till Motala. Konstrundan arrangeras årligen av Norra Vätterns Bild och Formkonstnärer.

I helgen, lördag, söndag och måndag, samtliga dagar klockan 10-17, kommer många människor att lockas ut på vägarna för att göra sig en egen planerad ”runda” med stopp på de visningsställen som lockar mest, och det finns sannerligen att välja på.

Kartans prickar över Konstrundan visar att det hålls öppet på så många som 64 platser, och på flertalet av dem finns flera utställares konst att ta del av. Från Åsbro i norr, Fornåsa sydost om Motala i söder, Norra Ässböle i öster och Tiveds Sannerud i väst.

Mellan dessa yttre kanter duggar prickarna tätt från Askersund ner till Motala.

Konst kan ju vara av varierande slag, men på konstrundan kan man garanterat hitta alla tänkbara och spännande konsttekniker.

Så, bara att studera programinnehållet, planera sin runda och sen ge sig ut på resan i vårlandskapet. Vill man inte släpa med sig eget fika eller mat så finns tänkbara caféer och restauranger markerade på kartan över konstrundan.

Arrangören, Norra Vätterns Bild och Formkonstnärer med cirka 140 medlemmar, är en öppen förening för aktiva konstnärer och konsthantverkare. Föreningens ändamål är enligt programfoldern, ”att verka för bildens och formkonstens självklara plats i samhället”.

I höst laddar föreningen för Höstsalong, då med temat, Under ytan.

Relaterade artiklar:

Premiär i Ruuskas nya ateljé under konstrundan (2023-04-27)