Stora Valla, Degerfors IFs hemmaarena i Degerfors. Foto: Peter Eriksson

Tar ett omtag med konstruktiva samtal om Stora Valla

På Degerfors kommuns hemsida uppger kommunen i en pressinfo att Degerfors IF och kommunen är överens om att ta ett omtag med konstruktiva samtal angående att de styrande partierna V och M i Degerfors kommun gick ut med att de kan tänka sig att sälja fotbollsarenan Stora Valla, i förra veckan.

”Vi behöver vara tydligare i vår dialog.” säger Anneli Mylly (V) kommunstyrelsensordförande i pressinfon.

”Vi har inte varit tillräckligt tydliga med vilken osäker ekonomisk situation kommunen står i”…”Oavsett, kommer det inte att påverka kommunens beslut att genomföra upphandlingen av läktaren. Vi har haft ett konstruktivt och bra möte tillsammans med DIF. Båda parter ser goda möjligheter till ett bra samarbete framåt och jag ser fram emot många spännande upplevelser av allsvensk fotboll på Stora Valla” säger kommunstyrelsens ordförande Anneli Mylly (V) i pressinformationen.

Fredrik Rakar, ordförande i Degerfors IF:s styrelse som närvarade på mötet säger: ”Vi är nu överens om att blicka framåt och förbättra dialogen mellan kommunen och föreningen. Vi samarbetar redan kring många frågor och hoppas fördjupa samarbetet framöver.”

Läktaren som kommunen sedan tidigare beslutat att bygga på Stora Valla i enlighet med Svenska fotbollsförbundets regler för allsvenska arenor, kommenterar projektledare Kjell Hultgren på Degerfors kommun så här:

”Vi kommer skicka ut förfrågningshandlingar i slutet på den här veckan eller senast början på nästa vecka och sedan kommer vi hantera anbuden i maj”

Relaterade artiklar:

Kommunen vill sälja sin allsvenska fotbollsarena (2023-03-25)