Del av målningen Sommar av Ella Ericsson, Örebro. Foto: Ella Ericsson
"Spegling" av Vidar Eriksson, Örebro
"Offergåvan" av Mia, Fagergren, Örebro

Rekordstort intresse för årets Vintersalong

Den 10 december öppnar Vintersalongen på Katrineholms konsthall och Västra Södermanlands Konstförening (VSK) sin jurybedömda konstsalong med verk av konstnärer från Närke, Södermanland, Västergötland och Östergötland.

Intresset för årets salong har varit rekordstort. Totalt sökte 230 konstnärer med 907 verk. Av dessa valde juryn ut 86 konstverk av 71 konstnärer och därmed presenteras fler konstnärer än tidigare år i utställningen.

Medverkande från länet : Alexander Creutz, Örebro Gunilla Dovsten, Lindesberg, Vidar Ericsson, Örebro Ella Eriksson, Örebro, Mia Fagergren, Örebro, Olle Medin, Kumla, Petter Nilsson, Örebro samt Magnus Wahman, Örebro.

Invigning 10 december klockan 11 med tal, stipendieutdelning, glögg och körsång av Katrineholms Kammarkör. Konsthallen håller öppet mellan kl 10-16 den dagen.

Relaterade artiklar:

Bortgångna kollegan hedras med minnesutställning (2023-01-11)