En levande landsbygd utan busslinje

Nu har effekten av ert oansvariga beslut att ta bort länsbussarna börjat visat sig.

Barnfamiljer har börjat sälja och funderar på att sälja sina hus för att flytta till en större ort. Detta för att de inte får till någon lösning med den logistik och den ekonomiska belastning de hamnar i när deras gymnasieungdomar och blivande gymnasieungdomar är strandade här i Kilsmo med 14 kilometer till närmaste bussplats.

Det är en jäkla skillnad på om man från början väljer att flytta till ett ställe där inga länsbussar går mot att helt bli av med bussen när man redan bor där.

Här behöver vi inga skulpturer, museum, målade tunnlar eller snabbussar för att spara in sex minuter.

Men tydligen behövs varken skola eller länsbussar här heller… och snart har ni lyckats att få bort de människor som har de behoven.

Hit till Kilsmo är alla välkomna att ta del av de fina vandringsleder, badstränder, skidspår, natur och disc-golfbanor som finns här.

Många från Örebro åker ut hit och tar del av det.

Men här är det eldsjälar, föreningar och ideellt arbete som ligger bakom att dessa platser existerar, underhålls och fortsätter finnas.

Hur ska vi lyckas med detta i framtiden när Örebro kommun inte ger landsbygden en chans för barnfamiljer, tonårsfamiljer att kunna leva här?

Tänk framåt mer än sex minuter!

En levande landsbygd borde även få finnas i en stads kommun. Vi borde komplettera varandra, men just nu är det skevt.

VI VILL INTE BARA BO HÄR VI VILL OCKSÅ KUNNA LEVA HÄR!

Linda Eriksson, Kilsmobo