Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare på Stadra Teater. Foto: Karin Löwengren

Vill skapa nyfikenhet inför sommarens premiär

Stadra Teater öppnar med föreläsningsserien "Nyfiken på..." inför sommarens föreställning "Haren och vråken" av Lars Forssell.

– Jag är så glad att vi kan göra den här serien, säger Magnus Wetterholm om föreläsningsserien som handlar om att skapa nyfikenhet inför sommarens pjäs ”Haren och vråken” av Lars Forsell.

 Stadra Teater samarbetar med Örebro Teater och regissör är Lena Engqvist Forslund.

Den 25 mars släpps biljetterna för ”Haren och Vråken” som spelas från 1 juli till 14 augusti på Stadra teater. Handlingen tilldrar sig den dagen Gustaf III genomförde sin statsvälvning 19 augusti 1772 och publiken möter en mängd kända gestalter från Bellmans värld.

Först ut i föreläsningsserien den 6 april kl. 18.30 Om Lars Forssell – årets författare, är Dagens Nyheters mångårige recensent Leif Zern och hans hustru skådespelare Anita Dahl, båda kände Lars Forssell under många år.

Sällskapet Gustafs skål den 3 maj kl. 18.30 Anders och Anna Löfgren från 1700-talssällskapet kan allt om Gustaf III och hans tid, de berättar om dansen, kläderna, gesten, tiden, stilen. Kommer man till detta tillfälle i 1700-talskläder går man in gratis!

Ons 11 maj kl. 18.30 berättar Carl Jan Granqvist om bordet, måltiden och drycken på 1700-talet. Gurun inom måltidskonst Ylva Eggehorn kommer även denna kväll. Uppmaningen är ta gärna med eget exemplar av Cajsa Wargs kokbok, för att även få vägledning av Carl Jan Granqvist.

Plats för föreläsningarna är Nora Bibliotek, konsthallen. Mer info på www.stadrateater.se