Renate den Hartog, producent, och Magnus Wetterholm krattar rent konkret manegen inför sommaren. Foto: Cathrine Gustavsson

De längtar efter publiken men beslut om ”Dollar” dröjer till maj

Noras egen teaterdirektör Magnus Wetterholm krattar manegen och när en intensiv längtan efter att få ta emot publiken igen. Definitivt beslut om att öppna dröjer.

Att vara teaterdirektör och skådespelare innebär inte bara att trampa scentiljor och ta emot publikens jubel. Fråga Magnus Wetterholm i Nora. Som en av många kulturaktörer i vårt län har året inneburit färre föreställningar och en stor ovisshet.

Beslutet om att restriktionerna vad gäller teatrar och konserter förlängs från den 11 april till den 3 maj påverkade förstås även Stadra teater.

– Allt är osäkert. Jag försöker att inte jaga upp mig för mycket, säger Magnus.

Trots den stora osäkerheten pågår arbetet med sommarens produktion ”Dollar” skriven av Hjalmar Bergman. Magnus kallar den en komedi med mörka bottnar – om kärlek, makt, moral och pengar.

– Människor behöver glädje nu. Min uppfattning är att många mår dåligt, de saknar något. Min enda önskan är att de som bestämmer ska ge oss lite hopp, säger Magnus.

De senaste förändringarna skjuter på hans definitiva beslut till den 3 maj. Det påverkar de 15 personerna på scen förutom regissör, sufflör, scenograf och de som jobbar med kostym och ljus. Målet är fortfarande premiär den 2 juli, 39 föreställningar och en publik på max 50 personer – mot normala 150. Fiket kommer organiseras på nytt sätt, kanske med korgar för parksittning.

– Jag har en intensiv längtan efter att möta publiken, det ger mening i det jag gör, det är det jag vill.

Relaterade artiklar:

Vill skapa nyfikenhet inför sommarens premiär (2022-03-30)