Mats Eriksson är av de fyra som driver puben John Scott´s och Kopparbergsfestivalen, är tacksam att restriktionerna tagits bort. Foto: Karin Löwengren

Kopparbergsfestivalen bokar artister till sommaren

Beskedet om slopade restriktioner skapade glädje på puben John Scott´s i Kopparberg; till helgen kör de karaokekväll och till sommaren hålls Kopparbergsfestivalen.

– Det är underbart om det blir som de säger, man är rädd för att ropa hej efter två år med restriktioner. Men beskedet är jättepositivt, speciellt med tanke på att vi har företag i en utsatt bransch, säger Mats Eriksson på John Scott´s i Kopparberg.

Puben John Scott´s, som drivs av Mats och frun Mimmi Amberntsson, samt brodern Johan Eriksson och hans sambo Kajsa Kramsjö, har kallats för ett lokalt nav av ortsbefolkningen i Kopparberg. När Länsposten berättade om John Scott’s i december handlade det om hur deras nystartade pub hade klarat att överleva en pandemi. Nu ser allt annorlunda ut; de svenska restriktionerna är släppta och pubägarna planerar för karaokekväll i helgen.

Mats och Johan driver tillsammans Kopparbergsfestivalen och nu är planen att köra i år.

– Festivalen har ju varit inställd sedan 2019, men nu hoppas vi att det blir av i sommar. Det skulle gå att genomföra festivalen med restriktioner, men att de släppts är väldigt välkommet. Då slipper vi gå runt som poliser och säga till folk att hålla avstånd, sådant skapar bara dålig stämning. The Refreshments är det första bandet vi har bokat. De skulle ha spelat på John Scott´s i februari, men vi flyttade det till festivalen. Det blir mer folk då, så bandet är glada.

Blir det svårt att boka artister så här sent?

– Det finns mycket artister i Sverige. Vi har lagt festivalen första helgen i augusti, generellt är alla festivaler i juli, så förhoppningsvis blir det inga problem att boka.