Maria Comstedt, näringslivskoordinator på Lekebergs kommun. Foto: Andreas Hyltén / Pressbild

Bäst tillväxt i Lekebergs företag

Lekebergs kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2021 i länet. Nora kom på andra plats och Kumla tog tredjeplatsen.

Maria Comstedt, näringslivskoordinator, på Lekebergs kommun är glad över utmärkelsen som hon ser som ett erkännande för entreprenörsanda i kommunen och konstaterar att näringslivet är jätteviktigt för Lekeberg samt att det går bra för företagen.

– Vi har en positiv utveckling i Lekeberg överhuvudtaget och det är kul att vara del av den, säger hon.

De företag som enligt Bästa tillväxt uppfyllt alla tre kriterier är: Pontus Björks Åkeri, Fjugesta Elektriska, Brightec Group AB, Loods Åkeri, Portspecialisten Örebro, Lekebergs Smådjurskremering, EEA:s Kycklinglast, Fjugesta Gummiverkstad, docTech Systems, Vital Empowerment, Tobbes Kran & Transport i Mullhyttan, Berga Ägg & Jord och Fälths Maskin o Entreprenad

– Nu planerar vi framåt och tar fram ett näringspolitiskt program där vi ska besluta vilka frågor som är viktigast att driva. Framåt så jobbar vi med att stärka kommunikationen mellan företagen, genom nätverkande, att hitta affären, och få en gemensam bild för företagen och näringslivet, säger Maria Comstedt.

Det nya året startas upp med dialogträff för företagare och markägare den 13 januari med översiktplanering.

Kreditupplysningsföretaget Syna delar ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. De granskar boksluten från alla svenska aktiebolag. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning samt går med vinst.

Relaterade artiklar:

Affärsplaner som ofta går i lås (2023-10-23)