Sommarens Americana-festival i Tiveden får en fortsättning den 20 november. Foto: Arkivbild: Ann-Louise Larsson/pressbild
Drew Young från New Orleans kommer till Tiveden Americana Vinterfestival. Foto: Pressbild

Sommarens succé fortsätter – med storfrämmande från USA

Tiveden Americana blev en succé trots att dragplåstret Drew Young inte kunde komma. Nu har man lyckats samla ett stort antal artister från sommarens festival till en vinterkonsert - och den här gången ser ut som att Drew Young kommer!

I anslutning till sommarens Americana-festival i Tived hölls ett låtskrivarläger. Låtskrivarna tyckte att det var så roligt att de ville träffas igen och därför blev det bestämt att köra en ny träff som avslutas med en publik konsert på lördag den 20 november.

– Den här gången har vi det stora nöjet att få hit Drew Young från New Orleaens som på grund av reserestriktioner inte kunde komma i somras, berättar projektledare Åke Lundström.

Drew Young är en erfaren Singer-songwriter från New Orleans som gjorde sin första skiva redan på 90-talet och har varit en flitig besökare på Live at Heart-festivalen.

Vinterfestivalen kommer att hålla i Bergfästet i Laxå den 20 november och precis som i somras är det Luripompa som kommer att stå i baren. 150 biljetter finns till kvällen.

– Jag hoppas att vi ska kunna göra flera arrangemang av den här typen så att Tiveden Americana blir mer än bara en sommarfestival. Vi vill ha verksamhet under hela året, säger Åke Lundström.

I Tiveden Americanas vinterfestival deltar:

Drew Young med the Dimpker Brothers, Steve Eriksson, Göteborg, Emma Nilsdotter, Stockholm, Jennifer Saxell, Kanada, Mats Dernánd, Örebro, Hilma, Kalmar, Izak Danielsson Kihlström, Örebro samt Tim Linde, Stockholm.

Relaterade artiklar:

Musikfestivalen här för att stanna (2021-09-14)
Tiveden Americana i september (2021-06-16)