Sara Sporre, kultursekreterare i Lindesbergs kommun. Foto: Pressbild

Vinterspår en upplevelse i mars 2022

Förra året fick de ställa in på grund av pandemin men nu kommer populära Vinterspår tillbaka.

– I vintras ställdes evenemanget in på grund av pandemin och nu har vi tänkt genomföra vissa förändringar, säger Sara Sporre kultursekreterare på Lindesbergs kommun i en pressinfo.

Största förändringen är att datumet flyttas från första helgen i februari till första helgen i mars då flera deltagare under åren har tyckt att evenemanget ligger för nära julen.

– Vi kallar det Vinterspår 2.0. För deltagare som vill vara mer engagerade går det att anmäla sig till arbetsgrupper som kommer att se till att Vinterspår utvecklas och blir en av de bästa upplevelserna under året, säger Sara Sporre.

Syftet med Vinterspår är en mötesplats för det oväntade. Människor i olika åldrar och från olika platser kan utbyta tankar och samtal. Alla kan som vill kan delta med sina konstuttryck så som måleri, hantverk, dans, musik, litteratur, teater, film och foto.

2008 startade Vinterspår på initiativ av Lindesbergs Konstförening. Det har utvecklats till ett av kommunens största kulturevenemang med över hundra deltagare och tusentals besökare varje år.