Jan-Peter Lahall har gått igenom över 30 000 bilder och valt ut sina favoriter. Foto: Jan-Peter Lahall

Lahalls liv som naturfotograf skildras i ny bok

Jan-Peter Lahall har gått igenom närmare 30 000 bilder från sitt yrkesliv och valt ut favoriterna som presenteras i den nya biografin "Bilder Drömmar"

Den 13 augusti släpptes biografin om Jan-Peter Lahalls liv som naturfotograf.

– Det är alltid spännande när man väntar på en ny bok, men nu känner jag mig lite mer pirrig  än vanligt. Det här är inte bara en konstbok med mina bilder, det är också berättelsen om mitt liv som folk ska läsa. Det är lite extra häftigt den här gången, säger Jan-Peter Lahall, i ett pressmeddelande.

– Det öppnar sig nya landskap överallt, säger Jan-Peter. Därför traskar han runt i timmar och dagar och söker efter rätt känsla, rätt komposition, rätt ljus. Det har han gjort i snart fyrtio år.

Bilderna i den här boken omfattar ett helt fotoliv.

Jan-Peter har i arbetet med den gått igenom över 30 000 bilder och valt ut sina favoriter. Texterna är skrivna av författaren och journalisten Åsa Ottosson. De handlar om den målmedvetne och noggranne fotografens arbete och utveckling, de betydelsefulla resorna, kärleken till hemmanaturen och utmaningarna med att gå från det tryggt analoga till att, slutligen, omfamna födelarna med digitalt foto.