När boende i Kilsmo sagt sitt vill de ha ett utegym. Foto: Sofie Isaksson

Utegym i Kilsmo fick flest röster

Ett utegym vid idrottsplatsen. Det förslaget fick flest röster när boende i Kilsmotrakten sagt sitt om hur de 125 000 kronorna i kommunens medborgarbudget ska användas.

Det var tidigare i vintras som landsbygdnämnden beslutade att för första gången avsätta 125 000 kronor till en medborgarbudget där boende i Kilsmo mycket fritt ska kunna använda pengarna. Målet är att lyfta orten och öka det lokala engagemanget.

Förslagen som kom in från bygdens boende var en grillplats, utegym (två olika placeringar), en boulebana, en bagarstuga med vedeldad ugn, en hundlekplats och en minigolfbana.

Nu är omröstningen klar. Allra flest röster fick förslaget på ett utegym vid idrottsplatsen på Kilsmo IK med 38 röster. En hundlekplats fick 13 röster och en boulbana fick 8. Ytterligare fyra personer hade röstat på utegym men annan placering.

Av de 73 personer som röstat var det 18 som lite mer säkert och 9 som kanske kan tänka sig att vara med och genomföra projektet. Nu fortsätter samtalet med dem. Kilsmo IK måste också säga sitt, eftersom det är deras mark.