Bertil Andersson och Magnus Lagergren. Foto: Sofie Isaksson
Bertil Andersson och Magnus Lagergren. Foto: Sofie Isaksson
Översta våningen gamla herravdelning i Adolfssons klädaffär - här är de nya ägarna öppna för flera kreativa aktiviteter. Foto: Sofie Isaksson
Öppna för idéer. Här vill Magnus Lagergren och Bertil Andersson, ordförande i Samverkarna Östernärke se ett levande torg med kanske ett glasscafé, torghandel och skördemarknad. Foto: Sofie Isaksson
På första våningen kommer Solid Gym finnas. Bertil Andersson och Magnus Lagergren vill se ett levande centrum i Odensbacken. Foto: Sofie Isaksson

De ser potential och utveckling i Odensbacken

Nystartade bolaget Östernärke Utvecklings AB köper Adolfsons fastighet. De tror på platsen och vill möjliggöra för nya verksamheter.

Östernärke Utvecklings AB är ett nystartat bolag där fyra lokala delägare gått samman och köpt Adolfsons fastighet för 2,5 miljoner kronor, där även torget ingår.

– Vi vill inte se fler tomma hus. Vi vill inte bidra till fler döda lokaler utan vi vill vara med och påverka utvecklingen, säger Magnus Lagergren, en av delägarna i bolaget och fortsätter:

– Vi tror det finns potential här. Det finns goda kommunikationer och vi vill samarbeta med det lokala näringslivet.

Den första företagshyresgästen är Solid Gym som ska etablera sig på den första våningen i affärslokalerna som är på cirka 400 kvm.

Alla kontrakt är klara och de nya ägarna tar över fastigheten formellt i höst. Nu fortsätter arbetet med att hitta hyresgäster till mindre kontor, den tidigare Outlet-byggnaden, samt hyresgäst till lägenheten i gårdshuset och till den översta våningen på cirka 400 kvm. Här tänker de sig en yta för kreativa aktiviteter som exempelvis festvåning för privata och offentliga sammankomster, med catering.

– Det som saknas i Odensbacken är en stor publik samlingslokal som man skulle kunna hyra i olika sammanhang, säger Magnus Lagergren.

– Tänk dans, en hyrbar lokal med kanske en scen och ett dansgolv, säger Bertil Andersson, ordförande i Samverkarna i Östernärke.

Båda poängterar att bolaget ska gå runt på hyresintäkter men att de är öppna för idéer och hyresgäster som vill utveckla bygden.

– I grunden handlar det om att Odensbacken ska utvecklas. Det ska stärka hela näringslivet, då kommunen inte är närvarande. Vi vill hitta möjligheter att utveckla platsen, så det inte blir en spökplats. Det vi ska tjäna på är att lyfta Odensbacken, säger Magnus Lagergren.

– Ett levande torg, snyggt och trevligt som binds ihop med Kvarnbacken. Vi står för möjligheten till intresserade och vi tror på platsen, avslutar Bertil Andersson.

Relaterade artiklar:

Sista veckan i Odensbacken (2021-02-23)
Utvecklingsbolag kan bli nästa steg (2020-09-29)