Bilden är tagen för ett år sedan. Foto: Arkiv: Sofie Isaksson

Miljonskulder efter konkursen för Röforsföretaget

Knappt några tillgångar och skulder på över sex miljoner kronor. Det visar konkursbouppteckningen efter bolaget Miljöåtervinning i Röfors AB.

Det har gått drygt två månader sedan Miljöåtervinning i Röfors AB sattes i konkurs på egen begäran. Företaget bytte strax innan namn från Laxå Bruks Miljöåtervinning.

När konkursförvaltare advokat Robert Asplund nu lämnat in en konkursbouppteckning till Örebro tingsrätt visar det sig att det finns skulder på över sex miljoner kronor i företaget.

Det är främst till NM Trading & Transport i Tullinge som Röforsbolaget har skulder, på närmare sex miljoner kronor. Det är material från NMT & T som Miljöåtervinning arbetat med att sortera. Även NMT & T har gått i konkurs, så kostnaderna för att forsla bort material och eventuell sanera området i Röfors kommer NMT & T troligen inte kunna betala.

Albins Maskinservice i Laxå har hyrt ut maskiner för nästan 53 000 kronor – pengar de troligen inte får.

Av konkursbouppteckningen framgår att tre maskiner fanns i bolaget. En skakskikt har sålts för 410 000 kronor. Ett finansbolag hävdar att det äger vindsikten. En avfallskross har inte hittats. Utredningar pågår både vad gäller vem som äger vindsikten och vart avfallskrossen tagit vägen.

Vid edgångssammanträdet strax före jul hade styrelseledamot Hareton Awadees Akob inte lämnat in all bokföring till konkursförvaltaren, men han lovade då att göra det omgående.

Miljöåtervinnig i Röfors AB ägdes till 100 procent av Fratrum AB, vilket ägs av Pär Jinnestrand och Stefan Jinnestrand. Aktiekapitalet var 100 000 kronor.

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Allt fler idrottsföreningar ska dela på skötselbidrag

Antalet föreningar i Örebro kommun som söker skötselbidrag för sina anläggningar har ökat fem år i rad. Samtidigt har summan de ska dela på legat stilla länge och i år får 19 föreningar sänkt nivå. Hampetorp Odensbackens IF tappar mest, både procentuellt och i kronor, medan Latorp, med ny konstgräsplan,…

Närtrafiken dröjer – pandemin påverkar

I december togs beslut om att införa Närtrafik i hela länet. Nu pågår planeringen. På grund av pandemin är det fortfarande oklart när den kommer att kunna starta.

MC-klubb bygger mobil scen

Det blir Network MC som kommer stå som ansvarig för den mobila scen som "Förnya Odensbacken" fått pengar till.

Tungt avfall från Röfors sorteras nu i Hallsberg

Nu är arbetet med att forsla bort och sortera Röforsavfallet i full gång. Ännu har inget farligt hittats men materialet är tyngre än vad någon tidigare trott.

Metallsök gav guldfynd i Husby

I höstas var det Hassle - i helgen var det Husby. Metallsökarna fortsätter att leta föremål i Glanshammarstrakten. En guldring hittades denna gång och en ny sökning är redan inbokad till i höst.