Ulrika Andersson hade alla rätt och tur i dragningen, så hon vann första pris, en julkorg. Foto: Cathrine Gustavsson
Per Wreth i Hidinge Kvarntorp, väster­ om Vintrosa, vann en julskinka. Foto: Cathrine Gustavsson

Många rätta svar i årets julquiz

"Overkligt"Det var Ulrika Anderssons spontana reaktion på att hon vunnit Länspostens julquiz.– Jag gillar Länsposten med alla reportage där landsbygden lyfts fram.

Tio händelser som Länsposten skrivit om under året – det var innehållet i årets julquiz. Många svar har kommit in – de allra flesta­ rätt. En julkorg och en julskinka, skänkta av Ica Supermarket Parken i Adolfsberg, kunde delas ut till vinnarna Ulrika Andersson och Per Wreth.

– Det var inte busenkla frågor, sa Ulrika Andersson, som inte vunnit någon tidningstävling sedan­ hon var liten, då vann hon frimärken – också det i en tävling i Länsposten.

I ärlighetens namn så är det tack vare att hennes mamma Gudrun sparat på alla nummer av Länsposten som Ulrika lyckades få svaren rätt.

– Jag satt hos mina föräldrar och bläddrade igenom alla tidningar. Det var inte busenkla frågor.

Ulrika tycker Länsposten är bra.

– Jag gillar reportagen, att människor och det som händer på landsbygden lyfts fram. Det är lätt att landet glöms bort, säger­ Ulrika, som trots att hon bor

i Örebro ofta håller till i Vibytrakten.

Läser om det nära

Per Wreth hade också alla rätt och tur i dragningen, vilket innebär en vinst i form av en julskinka.

– En del frågor var självklara, andra var mer kluriga och några gissade jag på, säger Per Wreth, som bor i Hidinge Kvarntorp, strax väster om Vintrosa.

Länsposten har funnits i många år i Pers familj tack vare pappa Ragnar, en trogen prenumerant så länge han levde. I dag har Per tagit över prenumerationen.

– Jag gillar mest att läsa om det som händer runt här där jag bor, då kollar jag in lite extra, säger Per.

Tredje priset i Länspostens julquiz, tre trisslotter, gick till Gudrun Andersson i Herrgryt, Östansjö.

Och det stämmer: hon är Ulrikas mamma, som sparat på alla årets tidningar. Dubbeltur i dragningen för familjen Andersson alltså.

Länspostens redaktion säger stort grattis till vinnarna och varmt tack till alla som deltagit!

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil

Allt fler idrottsföreningar ska dela på skötselbidrag

Antalet föreningar i Örebro kommun som söker skötselbidrag för sina anläggningar har ökat fem år i rad. Samtidigt har summan de ska dela på legat stilla länge och i år får 19 föreningar sänkt nivå. Hampetorp Odensbackens IF tappar mest, både procentuellt och i kronor, medan Latorp, med ny konstgräsplan,…

Närtrafiken dröjer – pandemin påverkar

I december togs beslut om att införa Närtrafik i hela länet. Nu pågår planeringen. På grund av pandemin är det fortfarande oklart när den kommer att kunna starta.

MC-klubb bygger mobil scen

Det blir Network MC som kommer stå som ansvarig för den mobila scen som "Förnya Odensbacken" fått pengar till.

Tungt avfall från Röfors sorteras nu i Hallsberg

Nu är arbetet med att forsla bort och sortera Röforsavfallet i full gång. Ännu har inget farligt hittats men materialet är tyngre än vad någon tidigare trott.

Metallsök gav guldfynd i Husby

I höstas var det Hassle - i helgen var det Husby. Metallsökarna fortsätter att leta föremål i Glanshammarstrakten. En guldring hittades denna gång och en ny sökning är redan inbokad till i höst.