Hjalmar och Hilda tillsammans med "ägaren" Erik Johansson, och nya flamingon, som flyttade in i måndags. Foto: Göran Lindhé / Cathrine Gustavsson
Foto: Cathrine Gustavsson

Flamingo ny granne till Hjalmar och Hilda

"Krokodilägaren" Erik Johansson i Seltorp utvidgar i år djurbesättningen. Nu har en flamingo också flyttat in i träsket.

Trafikanter på riksväg 50 i höjd med Seltorp, strax norr om Axberg, har länge kunnat glädjas åt krokodilerna som bor där i träsket.

För några år sedan berättade deras ”ägare” Erik Johansson att det var han och systern Louise som startade trenden med djur i det som i folkmun numera kallas krokodilträsket.

– Jag tänkte i år att det är så tråkigt med coronan så jag kom på att hitta på något nytt. Det blev en flamingo – det är mest en kul grej, säger Erik Johansson.

Fågeln flyttade in i måndags morse. Förståndigt nog valde den att landa i västra träskdammen – man vet ju aldrig när krokodiler får för sig att det är lunchdags…

– Till helgen sätter jag nog ut nya versioner av krokodilerna Hjalmar och Hilda för i år. Det har varit så kallt så jag har inte varit sugen på att gå ut tidigare, säger Erik Johansson.

Om det på sikt blir fler flamingon eller andra figurer i träsket återstår att se. Erik har inte några sådana planer just nu. Och ja, han vet vad flamingo signalerar på sina håll.

– Räkna inte med mig. De som vill får hålla till själva i sumphålet, säger Erik och skrattar.