Årets tema för Halloween i Parken är dödsriket. Foto: W-event
Läskiga karaktärer från förra årets evenemang. Foto: W-event

De utlovar många skelett i dödsriket i Vretstorpsparken

För tre år sedan startade fyra Vretstorpsbor "Halloween i parken" som snabbt blivit ett populärt evenemang för alla åldrar i halloweentider. Förra året hade de över 3 000 besökare under fyra helger och för varje år växer evenemanget.

Fyra föräldrar i Vretstorp slog sig ihop för tre år sedan för att det skulle hända något kul för barnen i bygden. Evenemanget ”Halloween i Parken” växte fram och förra året kom fler än 3 000 besökare, både från närområdet och långväga gäster från Karlstad och Stockholm bland annat.

– Årets tema är ”Dödsriket”, det kommer vara mycket skelett. Vi har en professionell fakir och clownuppträdanden. Som vanligt blir det mycket skådespel, man kan besöka Häxans hus, spökhuset med mera, berättar Madelen Jonsson, en av arrangörerna.

Bjuder på klubba

Evenemanget har passande aktiviteter för alla åldrar, det finns en mindre läskig del i parken för de yngre till en riktig läskig spökpromenad som brukar skrämma även vuxna.

– Vi är väldigt noga med att inte skrämma barnen mer än de vill. Om vi ser att ett barn blir rädd sätter sig våra skådespelare ner, bjuder på en klubba och visar att vi inte är farliga, berättar Madelen Jonsson.

Årets upplaga av Halloween i Parken hade premiär i helgen som var och pågår under de kommande tre helgerna.

– Vi jobbar hela året med att planera, bygga och komma på nya idéer. Vår tanke är att vi ska kunna hitta på fler evenemang under året, men just nu har vi fullt fokus på halloween, säger hon.

Under evenemangsdagarna jobbar 60-70 personer, både barn och vuxna och under resten av året är de framförallt de fyra grundarna som engagerar sig. De har startat aktiebolaget W-event, där de driver verksamheten.

– Vi hyr parken i en månads tid innan premiär för att hinna bygga upp allt. Vi jobbar alla med detta på fritiden, vid sidan av våra ordinarie jobb, säger hon.

Skänker intäkter

Förväntningarna är som alltid höga och mycket hänger på vädret den närmaste månaden men förhoppningen är att nå minst lika många besökare som förra året.

– Vårt mål är att alla som besöker oss ska trivas och få en rolig upplevelse. Det finns mycket nytt att upptäcka, men även en del som man kommer känna igen, utlovar Madelen Jonsson.

I år kommer arrangörerna att skänka en större summa pengar från intäkterna till Barncancerfonden.