Jaktsäsongen inleder hösten

Då tänker jag först inte på det som inleddes igår tisdag i vårt län, det numera heliga datumet för alla jägare; åttonde oktober. Tidigare ett rullande datum när älgjakten skulle börja utifrån andra måndagen i oktober är utbytt till att numera vara ett spikat datum oavsett vardag som helg.  Det som varit en lång sommar med vackert väder, mycket svamp och sköna temperaturer så börjar nu hösten visa sig på många sätt och vis.

Ett säkert hösttecken är ju själva ”jaktsäsongen” för många av våra länslag gällande sommarsäsongens idrotter, en del jagar uppflyttning. Andra föreningar jagar säkrat kontrakt och några lag inleder nu sin jakt när säsongen precis är i sin linda gällande ”vinteridrotterna”. Vi tar och går igenom idrott för idrott och blickar lite framåt. Vi inleder med idrotterna som precis dragit igång eller ska påbörjas kommande vecka.

Volleyboll; Här har fjolårets svenska mästare i Örebro volley inlett säsongen med dubbla segrar den gångna helgen och jakten på att försvara bucklan är inledd. Kul också att Linde volley börjat säsongen med en seger och första derbyt mellan länslagen sker i mitten på november i Lindesberg.

Futsal; Serierna står i startgroparna med att redan imorgon torsdag inleda säsongen för ÖFC dam mot Hammarby i stadens idrottshus. Damlaget som tagit sig till slutspel de senaste åren men där det tagit slut i kvartsfinalerna. Apropå derbyn så har ju herrarna sina dubbla högtider under vintern där det ena laget ÖFC herr siktar på slutspel och ÖSK futsal vill jaga medaljer igen.

Innebandy; Om vi pratar derbyn då är innebandy idrotten ni ska följa denna vinter. Tre lag i div.1 mellersta där det vankas derby redan kommande helg. Topplagen i serien Örebro IBF och Lillån IBK drabbar samman på lördag kl 12:00 (!) konstig tid för ett avslag i ett på förhand ”hett” derby om man vill bygga puls och stämning med båda lagens supportrar.

Handboll; Inga derbyn på förhand när man tittar till seriepyramiderna, LIF Lindesberg placerade i ”norrettan” och ÖSK Handboll i den södra ettan gällande herrarna. På damsidan är det IFK Örebro i allsvenskan och LIF Lindesberg i den södra handbollsettan. Men vem vet hur eventuella kvalmatcher kommer att kunna se ut.

Ishockey; Bra start av samtliga tre länslag i herrarnas högsta serier och såväl Örebro Hockey, BIK Karlskoga och Lindlöven infinner sig på den övre halvan på visserligen purfärska tabeller men ändå. Örebro hockeys damer har inlett serien med två segrar och en förlust och ligger likaså på övre halvan av serien.

Fotboll; KIF Örebros sena kvittering i helgen mot AIK kan visa sig vara superviktig om en månad ungefär när serien ska summeras. ÖSK fotboll tappade två viktiga poäng i jakten på nytt kontrakt men Degerfors IF går spikrakt mot allsvenskan igen efter ännu en seger.

Trav; Sporten utan några direkta säsonger, missa inte V75 på Örebrotravet den 19 oktober.

Ta hand om er tills vi hörs igen.