Hembygdsföreningen i Fellingsbro bjuder in till filmkväll i folkhögskolans nya aula den 15 oktober. Foto: Region Örebro län

Hembygdsföreningen bjuder in till filmkväll

Hur kan man bo här? Det frågar sig Olle Berglund i en TV-inspelning om Fellingsbro som hembygdsföreningen köpt rättigheterna att visa. Nu visas filmen i folkhögskolans aula när hembygdsföreningen bjuder in till filmkväll.

Olle Berglund var dokumentärfilmare och programdirektör på SVT, född i Fellingsbro 1924. I den dokumentärfilm som nu ska visas av hembygdsföreningen skildrar han sin hembygd från medeltiden och framåt med industrin och jordbrukets utveckling.

– Vi brukar ha filmkvällar emellanåt och det är en uppskattad aktivitet. Vi skulle ha haft en filmkväll förra året men då funkade inte tekniken på folkhögskolan. Nu med den nya aulan gör vi ett nytt försök och hoppas att många vill komma. Vi hade runt 80 anmälda till förra filmkvällen, berättar ordförande Sune Hellberg.

Under kvällen kommer hembygdsföreningen även att visa en film från årsmötet 2002, då riksrondör Anders Pontén, bördig från Fellingsbro, gästade och kåserade, klädd i provinsialläkaruniform. Dessutom kommer Kurt Skantz att bjuda på filmklipp från några av föreningens aktiviteter.

Filmkvällen äger rum den 15 oktober med start 18.30.