Gnällig närking, nej då!

Nej faktiskt inte. Långt ifrån, dels för att man bor i fagra blomstrande Västmanland (host host). Sen också för att jag brukar se det mesta ur en positiv vinkel. Bättre att se möjligheter än eventuella hinder, så gnällig – långt ifrån. Närking kanske inte lika långt ifrån, utan sisådär åtta kilometer till landskapsgränsen.

Jag bad er senast att titta lite extra noga på årets Paralympiska spel och det hoppas jag ni gjorde, för vilka insatser vi fick trollbindas av. Såväl av de blågula deltagarna men framförallt av alla individer som deltog på just sina premisser och hela tiden flyttade gränser. Tänk sedan in den otrygga vardag som en del av de aktiva har – även om vi i Sverige kommit långt med parasporten och fler och fler länder på är på frammarsch.

Tre medaljer för den blågula truppen är en liten missräkning för landets parasportatleter även om parasporten växer globalt som jag varit inne på får inte Sveriges utveckling stanna av. Bryter vi ner detta lokalt kan jag redan nu slå ett slag för Parasportensdag den 17 november. Drömmar börjar någonstans, kanske redan på Tegelbruket i Örebro en söndagseftermiddag i ett grådisigt Markbacken. Som sagt notera redan nu detta datum för att prova på lite olika idrotter just enbart på dina villkor.

Vi fortsätter på den blågula vägen men tar oss an herrlandslagets nystart efter Janne Anderssons era till den nu danske förbundskaptenen Jon Dahl Tomassons första tävlingsmatcher. För tio månader sen följde Länsposten Janne Anderssons sista match mot just Estland, i söndags var det dags igen mot Estland på nydöpta Strawberry arena. Dock utan Länsposten på plats denna gången med likväl en seger för det svenska herrlandslaget. Dubbelseger när vi räknar ihop resan ner till Baku i förra veckan, en bra start kort och gott inför den första tidiga gruppfinalen mot Slovakien i oktober.

Vi fortsätter på fotbollstemat och kommenterar ÖSK fotbolls nyhet att Alexander Axén kliver in i klubben som sportslig rådgivare säsongen ut – dvs de nio återstående matcherna i Superettan. Ett klokt val för att lugna den hätska stämningen från supportrar efter den senaste mållösa tillställningen hemma mot GIF Sundsvall innan landslagsuppehållet. Nu drar det igång igen på fredag nere på klassiska Vångavallen i Trelleborg och bottenskiktet i serien är riktigt ”geggigt” med de svartvita ögonen.

Avslutningsvis är det desto gladare miner i den västra länsdelen med de rödvita fotbollsögonen sett. Jakten på en plats tillbaka till fotbollens finrum Allsvenskan för Degerfors IF fick kanske ett litet hack i skivan med målvaktsskadan innan landslagsuppehållet. men då får andra kliva fram och spika igen målburen under höstens viktiga matcher.

Vila i frid Sven-Göran ”Svennis” Eriksson och du levde livet medan det varade, tack för allt återigen och vilken ”Eriksgata” du fick som avslutande sista månader runt om på flertalet arenor i Europa med massiva hyllningar.

You´ll never walk alone.