11 september klockan 17 avgår karnevalen från slottsparken, via Kungsgatan och Köpmangatan och avslutas sedan på Stortorget i Örebro. Foto: Pressbild

Karnevalståg – går mot nedskärningar i kultur och utbildning

Den 11 september arrangerar Folkbildningen i Örebro län en karneval, på temat kultur och folkbildning ihop med festivalen Live at Heart Dayparty.

Karnevalståget går från slottsparken, via Kungsgatan och Köpmangatan och avslutas stort på Stortorget i Örebro.

Karnevalen är en del av studieförbundens och folkhögskolornas manifestation mot nedskärningarna av statsbidraget till folkbildningen.

– Sambatåget var en oerhört uppskattad del av festivalen förra året och det kändes givet att ha med den i år igen. Den ger synlighet till Live at Heart, stadens studieförbund och den kulturella mångfalden som finns i Örebro, säger Martin Qvarfordt vd Live at heart i en pressinformation.

Med karnevalen vill de skapa en festkväll där musik, sång och dans från olika kulturer möts.

Cecilia Lönn Elgstrand, på Örebro läns bildningsförbund:

– Folkbildningen är ibland osynlig för allmänheten så vi vill på det här sättet uppmärksamma hur folkbildningen skapar värdefulla möjligheter för länets kulturutövare. Studieförbunden och folkhögskolorna är också viktiga för att fler ska kunna ta del av eller själva få chansen att utöva kultur.