Onsdag är från med idag Länspostens nya utgivningsdag.

Onsdag är nu Länspostens nya utgivningsdag!

Länpostens utgivningsdag ändras till onsdagar samt går över till postdistribution från den 1 oktober. Allt för att hålla prenumerationspriset på en rimlig nivå samt att säkerställa att prenumeranterna ska få sin tidning före helgen summerar vd Bertil Pettersson.

Från och med nu kan du läsa Länsposten redan på onsdagarna. Då finns allt vårt innehåll tillgängligt, både i pappersform och digitalt. Men beroende på postgången kan det se lite olika ut vilken dag tidningen landar i din brevlåda.

Ansvarig utgivare och vd Bertil Pettersson på Sveagruppen Media AB där Länsposten, Dalabygden och Sörmlandsbygden ingår berättar om förändringarna.

– Kostnaden för morgondistribution av papperstidningar har ökat dramatiskt. Vi går därför över till postdistribution den 1 oktober så att vi fortsatt kan hålla prenumerationspriset på en rimlig nivå för våra läsare.

Utgivningsdagen blir onsdag istället för torsdag.

– Det handlar främst om att säkerställa att våra läsare får sin tidning ”innan helgen”. Nu får posten ytterligare en utdelningsdag att spela på innan helgen, säger Bertil Pettersson.

Innehållsmässigt sker ingen förändring.

– Vi kommer fortsatt lyfta aktuella och intressanta lokala nyheter och reportage direkt från landsbygden. Det enda är att vår uppskattade travsida inte kommer att innehålla expertkommentarer i pappret. Det beror på att vi inte hinner få med det då tidningen trycks en dag tidigare.

Det blir två travsidor, en i papper och en digital, kan man säga?

– Ja, när tidningen släpps digitalt kan du gå in på lansposten.se eller via vår app Länsposten och få tillgång till samma travservice med expertkommentarer som vi har idag, säger Bertil Pettersson och fortsätter:

– Jag vill verkligen tipsa om vårt digitala innehåll för alla som prenumererar på Länsposten. I appen eller på hemsidan kan du enkelt navigera både i en digital variant av papperstidningen, se bilder i större format och göra flera andra anpassningar just för dig.

– Har du lässvårigheter och önskar att få artiklarna upplästa för dig av en digital röst så funkar det alldeles utmärkt.

Hur gör jag för att logga in?

– Gå in på lansposten och skapa en användare. För detta behöver du en e-postadress. När du skapat en användare och valt lösenord loggar du enkelt in med dina uppgifter. Skulle det vara några svårigheter så hjälper vi gärna till. Kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig, säger Bertil Pettersson.