Jimmy Alm har under en tid lärt känna Frövi genom studiebesök och samtal med ortsbor. Nu presenterar han sitt resultat i form av dikter och en utställning i pappersbruksmuseet. Foto: Simon Tullstedt

Kommunpoets dikter blir utställning i Frövi

Kommunpoet Jimmy Alm har lärt känna Frövi genom att dikta. Nu presenterar han sitt resultat i en utställning på pappersbruksmuseet i Frövifors.

Jimmy Alm har gjort studiebesök och lärt sig mer Billerud och den nya tomatodlingen i Frövi. Han har samlat in 200 barns tankar om sin hemort genom att möta elever på Fröviskolan och har pratat med människor i olika åldrar, från 3–90 år. Mötena och samtalen har sedan blivit poesi.

– Det har inte varit några svårigheter att hitta uppslag till dikter i Frövi. Tvärtom finns det många dikter kvar att skriva. Det är en fascinerande ort – bara det att en prästrygg är barnens favoritplats, säger Jimmy Alm.

Nu presenterar han sin dikter och det insamlade materialet i en utställning som har vernissage den 31 augusti på Frövifors Pappersbruksmuseum. Syftet med projektet har varit att utveckla det kulturella kraftfältet Frövifors och litteraturen i länet och att dikterna och barnens texter ska kunna användas av samhällsplanerare i arbetet med att utveckla Frövi.

Utställningen kommer att finnas på Pappersbruksmuseet fram till och med den 28 september.