Glad och nöjd provsitter Alfred 1 år sin egen fina pall. Foto: Björn Palmqvist
Langen går när många pallar skulle få nya ägare.
Svante 16 månader med föräldrarna Johan och Bea samt storebror Harry
A-pallar

Alfred och 102 andra barn fick sin egen och unika pall

Det var trångt i Torgparken någon timme i lördags när kommunens uppskjutna pallutdelning genomfördes.

Barn, föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar samt en del andra bildade täta led framför trappan i Torgparken när det var dags för en av årets större familjebegivenheter, pallutdelningen.

Utdelningen skulle egentligen skett i våras men på grund av resursproblem så pallade inte kommunen med evenemanget då, så istället flýttades arrangemanget fram till nu på sensommaren.

Starten för den fina idén med att dela ut unika pallar till barn födda eller adopterade inom Askersunds kommun skedde redan våren 2002.

Pallarna tillverkas av kommunens arbetsmarknadsenhet och i år gällde utdelningen alltså 2023 års barntillskott.

– Vi har hittills delat ut drygt 2000 pallar och i dag delar vi ut 103 stycken till, konstaterade kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker (m) som tillsammans med kommundirektören Joakim Ljungqvist förrättade utdelningen.

Alfred som precis fyllt ett år väntade på sin pall i mamma Stina Östenssons famn. Med var förstås även pappa Joakim Juberg och storasyster Astrid som fick sin pall för två år sedan.

– Det här är superkul och hoppas det håller i sig i många generationer framåt, menade mamma Stina.

Efter utdelningen hade föreningen Askersund i Centrum bokat trollkarlen Niclas Jacobsson som fängslade barnen med sina trollerikonster och skapande av ballongfigurer.