Sommar, sommar, sommar

Mycket av den inhemska idrotten är under sommarvila just nu när sommaren är som bäst. Några som håller motorerna igång under juli månad är Kumla Indianerna nere på ”hea”. Bortsett dubbelmötena mot Piraterna från Motala (pga tidig pressläggning av krönikan) så har det på sistone sett mycket bättre ut för länets hopp i Bauhausligan. Ny match igen hemma på tisdag mot Västervik och vi hoppas publiken fortsätter göra dessa hemmamatcher så festliga som de bara kan bli i solstolen när skymningen träder in fram på kvällskvisten.

Det var en viktig GP-seger för Örebroaren Fredrik Lindgren senast nere i Polen som gör att han placerar sig på en fjärde plats i totalställningen när serien nått halvvägs och att chansen ännu lever till ett individuellt VM-guld. Lag-VM i lördags på de brittiska öarna slutade med en svensk bronsmedalj där också Örebros speedwaystjärna Fredrik Lindgren var i farten. I slutet på maj vann närkingen Lindgren sitt fjärde individuella SM-guld men det första som förare med Örebroklubben Vikingarna som förening. Apropå Vikingarna så finns det ytterligare två chanser kvar att kika in div.1 klubbens seriematcher ute på Örebro motorstadion, lördagen den 27 juli och lördagen den 10 augusti båda med start klockan 11.

Högtryck är det även på länets travbanor där Fornaboda och Örebrotravet under sommarhalvåret har hela 27 tävlingsdagar tillsammans. Vilket du lätt kan räkna ut att minst ett arrangemang i veckan snittas och vissa veckor som den förra tävlingar på torsdagen i Örebro och söndagen i Lindesberg. Juli är ju annars inom länets travsport en bra publikmånad med Bergslagsloppet i början på månaden på Fornaboda och Juliloppet på Örebrotravet i mitten på månaden för att sista söndagen i juli återigen rikta blickarna till Fornaboda. Söndag den 28 juli med första start klockan 13:45 sker bland annat Bredders crown uttagningar när ”Grand Slam 75” som spelform besöker norra länet.

Ska vi lyfta blicken lite i väntan på nästa OS som i och för sig drar i gång redan nästa fredag den 26 juli i Paris så kan vi summera ännu ett fotbolls-EM utan Sverige. Danskarna for ut i åttondelsfinal för de som höll på grannlandet i söder, annars är det ju många som sympatiserar med England i dessa sammanhang sen Tipsextras glansdagar. Nu var det ju ännu en gång nära att ”fotbollen kom hem igen” till England, VM-guld 1966 men ännu inget EM-guld. Dock ska Gareth Southgate sträcka på sig med två raka EM-finaler i bagaget även om förlusten svider in i benmärgen.

Avslutningsvis kan vi blicka över Atlanten och knyta ihop motortemat som inledde sportkrönikan. Dubbla race för länets Indycar-förare och Marcus Ericsson som haft en tung inledning på säsongen börjar hitta jämnheten och samla på sig lite poäng i sammandraget. Skuggar topp tio listan nu i sammandraget efter helgens dubbla race på ovalen i Iowa, där en trasig ”mutterknack” under söndagen strulade till det. Sex deltävlingar återstår och första året i nya teamet hade nog mer att önska från alla inblandade parter men då är det bara att göra en bra höst inför det viktiga andra året som stundar sen efter årsskiftet.

Ja ni ser och då har sommaren bara nått halvvägs och lägg därtill förhoppningsvis en fin och lång sensommar in i skördemånaden september.  Det finns mycket gott att insupa även när kräftskivorna i augusti klingat ut gällande all underbar idrott såväl lokal, som nationell och global.