Mullhyttemarken 2023 sett från ovan. Foto: Wivianne Högman

Hembygdsfesten som numera är årets höjdpunkt

Mullhyttemarken drog igång 1973 som en mindre hembygdsfest. Idag är den årets höjdpunkt för den lilla orten som "invaderas" av tusentals besökare under marknadsdagarna 13-14 juli.

Wivianne Högman från Mullhyttans bygdeförening är glad över alla frivilliga som årligen ställer upp för att göra marknaden möjlig när  tusentals besökare kommer under marknadsdagarna 13-14 juli.

– Vi har haft det intensivt nu ett tag men det är roligt att vara med, säger hon.

Tillsammans med Mullhyttans IF ser bygdeföreningen till att organisera allt från parkering till brödbakning och underhållning.

– Förra året började vi med mattorget men annars är det inte så mycket nyheter. Det rullar på i gamla vanor.

Fast nyheter är förstås att Länsmuseet på Sågbacken kommer att ha ett rullande museum som handlar om byggnadsvård och att Mullhyttans IF kommer att dela ut priser för seriespelet i padel.

Lördagen är vikt åt ett 100-tal ”knallar” i och omkring Hyttbacken. Lennart Erlandsson underhåller med musik vid Kvarngården. Söndagen är fokus mer på gamla och nya tiders hantverk som finns till beskådan och försäljning. Men även här blir det musik och sång av Åsa Täpp.

En veteranbilsutställning finns och både ramsågen och kvarnen håller öppet. Mjöl, bröd, korv, hamburgare och fika finns förstås att köpa.