Viggo Foundation startades av Måns Möller och sonen Viggo 2015. Foto: Pressbild

Gå, lunka eller löp i Laxå och samla pengar till Viggo Foundation

Den 6 juli ordnas loppet "Alla får vara mää" på Ramundervallen i Laxå. Syftet med evenemanget är att samla in pengar till Viggo Foundation.

Bakom det hela står Maria Åström, Porlahälsan, som själv är mamma till barn med NPF-diagnoser.

– Jag har under många år varit inspirerad av Måns Möller och hans arbete. Genom att vara med och bidra hoppas jag att hans arbete kommer sprida sig även till oss i Laxå så att fler barn får möjlighet till idrott på sina villkor, säger hon.

Viggo Foundation jobbar för att skapa förutsättningar för att barn och ungdomar med NPF-diagnoser ska kunna vara en del av förenings- och idrotts-Sverige på sina villkor.

Verksamheten grundades av komikern Måns Möller 2015, efter att hans son som har autistiskt syndrom med lätt funktionsnedsättning nobbades av flera skidklubbar på grund av sin funktionsnedsättning.

Nu inbjuds alla att gå, lunka eller löpa så många varv man orkar runt en 450 meter lång bana på Ramundervallen i Laxå. Varje varv ger en krona till stiftelsen Viggo Foundation från sponsorer. Deltagarna betalar även en startavgift. Arrangemanget håller på under sex timmar med start klockan 09:30. Man kan antingen anmäla sig som enskild eller som ett lag och det är fritt fram att starta när man vill under dagen. Under eventets gång kan du vila, så ta med en stol eller en filt och gör detta till en utflykt.

– Min förhoppning är att det här ska kunna bli en ny tradition i Laxå, säger Maria Åström.