Fridsam midsommar önskas

Då var det dags igen att dansa runt midsommarstången och även om värmen är lite humanare än på julafton är i alla fall maten mer eller mindre likadan. Det viktigaste att man får umgås med nära och kära denna sista långhelgen under en ”sönderryckt” vår med klämdagar och andra ledigheter. Jämför man med hösten är ju våren verkligen angenäm utifrån långhelger var och varannan vecka som ger utrymmen för diverse strapatser runt om i länet.

Välj nu ditt alldeles egna smultronställe att fira midsommar på i länet, själv på senare i år har man sett sig om med lite olika firanden just för att varje firande är unikt och speciellt på sitt sätt. Väldigt lika så klart men ack så unika beroende på vilken ort man väljer att besöka. Har du till exempel inte besökt något firande vid hembygdsgården i Ervalla kan jag varmt rekommendera detta för dig imorgon, tyvärr kommer vi inte ses då vi hamnar lite mer söderut utifrån den efterföljande midsommardukningen.

Vill du av nån anledning träffa mig under midsommarhelgen kan vi ses i övermorgon dvs midsommardagen på en av länets två travbanor. Denna gången gäller den nordliga som bjuder in till midsommartrav på lördagen på ”Sveriges grönaste travbana” kort och gott i Fornaboda utanför Lindesberg. Första start sker 12:20 och kom i tid denna traditionstyngda tävlingsdag då många vill söka sig ut i gröngräset för att bevittna spännande lopp.

Förberedelserna drar igång redan på morgonkvisten runt åtta snåret för att få allting i ordning innan man kan kalla till första start. Grindvärdarna skall vara på plats tidigt så hästekipagen kommer in smidigt på stallbacken och av riksväg 50 på ett säkert sätt. Funktionärer såväl till inskrivningen, startpersonal, måldomare och så klart funktionärer till vinnarcirkeln. Om det inte blir ”dött lopp” i något lopp alltså att segern dels lika skall ju ett ekipage koras som vinnare och möta upp för en segerintervju och prisceremoni. Barnaktiviteter finns denna midsommardag i form av hoppborg så hela familjen kan verkligen trivas under den aktuella eftermiddagen.

Skulle ni sen av nån anledning vilja följa mina fotspår på söndagen likaså, ”annandag” midsommar om vi hade följt vinterns högtid julen och gjort samma procedur på sommaren. Dock är ju 26/12 vandrande utifrån veckodagar medans midsommar omvänt sker alltid en fredag dock med olika datum mellan åren därav behövs ingen annandag midsommar då söndagen är ”röd” redan i midsommarhelgen. En parantes i det stora hela men skulle vi ses, ja då är det Lyckevallen som gäller som skådeplats och en reservlagsmatch på den senare delen av midsommarhelgens ”vilodag”

Sen avslutas allting med Marcus Ericssons Indycar tävling från ”motorsoffan” i vardagsrummet när han åker ut på Laguna Seca i Kalifornien. Vilken midsommarhelg vi har att se fram emot, om vi ses ja det återstår att se.

Ta hand om er tills vi hörs igen från en glá motionär till sportfåne