Rösta rätt den 9 juni!

Det går en iskall högervåg genom hela västvärlden. Demokratin hotas i USA av Trump som ljuger konstant och ignorerar demokratiska val och spelregler. I Europa ser vi liknande tendenser i Ryssland, men även i flera EU-länder.

I Sverige läser vi om Trollfabriker som fejkar och snedvrider opinioner, hotar och hånar inte bara sina motståndare utan även de som tror sig vara avsändarnas vänner.

Det fria ordet är hotat av nedskärningar i kulturbudgetar och public service, myndigheter gör sig av med medarbetare som deltar i lagliga klimataktioner, kulturella HBTQI-yttringar och prideflaggor rensas ut.

I EU stoppades ett förslag om naturrestaureringar av bland annat Sverige, och om extremhögern går framåt ännu mer i det stundande EU-valet hotas redan gjorda landvinningar i unionens klimatpaket att raseras. Vi måste hålla mörkerkrafterna tillbaka allt vad vi orkar!

Allt hänger ihop. Klimatfrågan är den överskuggande frågan för vår överlevnad som art och civilisation, men för att ha en chans att rädda klimatet behöver vi anständiga spelregler, demokrati och respekt för mänskliga rättigheter, sanning och ingångna avtal. Att rösta i EU-valet är viktigare än någonsin, men det gäller att rösta på rätt sida!