På lördag finns en tillfällig husvagnspark vid Alnängsbadet där besökarna tillsammans med olika kulturutövare kan ta reda på meningen med livet.

Ta reda på meningen med livet – i en husvagnspark

Vad är meningen med livet? Det kan örebroarna fundera över nu på lördag 25 maj vid en husvagnspark vid Alnängsbadet tillsammans med konstnären Tove Berglund och koreografen Ludvig Daae.

Varje husvagn bjuder på en unik ingång till meningen med livet och publiken får bland annat möta en filosof, få en one-on-one-konsert och uppleva en skogspromenad kantad av koreografiska inslag. Utöver det finns möjlighet att basta, sitta runt en lägereld och samtala, lyssna på en person med mycket livserfarenhet och dansa till din favoritlåt.

Lokala kulturutövare deltar i föreställningen. Alvina Herbinger Rygne är riksspelman från Närke och har spelat fiol sedan hon var barn. Med ett stort intresse för berättande i såväl ord som ton bjuder Alvina på stor närvaro i sitt spel.

Berättaren Eva Dällerud berättar om hur hennes mamma Elisabeth som barn överlevde Förintelsen och hur det var att växa upp med en mamma som var traumatiserad av sina upplevelser. Pandemin satte stopp för den planerade turnén av hennes föreställning och efter det skedde en familjetragedi. Hur lever man vidare efter det? Hur hittar man en mening med livet igen? Eva delar med sig av sin berättelse.

Jessica Andrenacci, född i Porto San Giorgio, Italien flyttade till Sverige för att dansa för Lena Josefsson, Kompani Raande-Vo i Örebro. Här bor Jessica kvar och frilansar just nu med bland annat koreografen Helena Franzén. Hon kommer att bjuda på en promenad i naturen kantad av koreografiska inslag.

Evenemanget startar klockan 17 och pågår till 20.30