Artisten Lisa Ajax sjunger på "Inte som du tror"festen. Foto: Paulina Torbjörnsen
Therese Blixt, församlingspedagog med ansvar för planeringen av ”Inte som du tror”- festen. Foto: Ulla-Carin Ekblom

”Inte som du tror” vänder konfirmationstrend

Med satsningen ”Inte som du tror” har Svenska kyrkan i Örebro lyckats vända konfirmandtrenden, fler ungdomar att konfirmera sig, och stannar även som ungdomsledare.

Med satsningen ”Inte som du tror”, med bland annat en stor konfirmandfest, som går av stapeln den 24 maj i år, lyckades Svenska kyrkan i Örebro vända konfirmandtrenden skriver de i en pressinfo. För tolfte gången ges konfirmandfesten i S:t Nicolai kyrka och i år med Lisa Ajax som huvudartist.

– ”Inte som du tror”- festen vänder sig både till våra nuvarande konfirmander och till de ungdomar som ska börja åttan i höst, som kanske är lite nyfikna på vad konfirmation är och kan vara, säger Svenska kyrkans Therese Blixt, församlingspedagog med ansvar för planeringen av festen i en pressinfo.

Många ungdomar väljer även efter konfirmationen att bli ungdomsledare och är på så vis med och även formar kyrkans framtid menar Therese Blixt.

– Att så många stannar kvar är verkligen ett kvitto på att ungdomarna är nöjda med sin konfirmandtid.

Att bli ungdomsledare beror på flera saker, som att prova något nytt och få nya vänner tror Therese Blixt.

– Att ha en uppgift och samtidigt få umgås med sina vänner, det är en kombination som är oslagbar.

Hösten 2024 startar 11 nya konfagrupper i Örebro där kyrkan lockar med olika teman som gaming, sommar eller ett äventyr.

På Svenska kyrkans hemsida hittar man de olika grupperna som startar för dem som är födda 2010. Alla grupper är kostnadsfria.