Benjamin Andersson är en av runt 30 majblommeförsäljare i Kopparberg. Foto: Veronica Andersson och Majblomman

Stort intresse i Ljusnarsberg för majblommeförsäljningen

I onsdags startade majblommeförsäljningen runt om i landet och i Ljusnarsberg är ett 30-tal barn aktiva majblommeförsäljare. Försäljningen sker både digitalt och i traditionell fysisk form.

Intresset för att sälja majblommor är större än på länge i Ljusnarsberg. Totalt är närmare 30 barn registrerade som majblommeförsäljare, vilket är betydligt fler än tidigare år.

– Riksförbundet har varit väldigt duktiga på att marknadsföra majblomman och det tror jag har bidragit till att fler vill vara med och hjälpa till. Vi har ungefär tio fler än förra året, säger Richard Didic, insamlingsansvarig i Majblommeföreningen Ljusnarsberg.

Av försäljningspriset går tio procent till barnet i förtjänst, tio procent till antingen kulturskolan Ljusnarsberg eller Astma- och Allergiföreningen samt 40 procent till Majblommans riksförbund. Resterande 40 procent får lokalföreningen behålla för att dela ut till behövande barnfamiljer på orten.

– Förra året fick in ungefär 30 000 kronor och har delat ut allt. Vi har sett ett kraftigt söktryck under senaste åren, behovet är stort hos barnfamiljerna, säger Richard Didic och hoppas förstås slå förra årets försäljningssiffra.

Lokalföreningen i Ljusnarsberg har öppet för ansökan hela året och behandlar ansökningar löpande. Varje familj kan söka max en gång per år.

– Nationellt har det varit en rekordstart i försäljningen och vi har börjat sälja även i Kopparberg. Det ser bra ut så här långt och barnen har fått mycket uppskattning av kunderna, konstaterar Richard Didic.

Majblommeförsäljningen pågår till och med 1 maj.