Påskens ris och ros

Den meteorologiska våren har anlänt för några veckor sen till våra breddgrader men årstiden under mars månad har varit trögstartad och kylig inledningsvis. Vi får helt enkelt hoppas på april månad och lite varmare vindar.

Vi börjar med det positiva innan vi ser på det som kan förbättras framöver. Så först rosor och tulpaner innan vi tar fram påskriset och klär det med lite färgsprakande fjädrar. Vi inleder med en riktig svensk klassiker nämligen matchernas match som avgörs över en enda finalmatch – bandyfinalen. Denna gången inomhus i Västerås bjöd förutsättningarna på isen upp till perfekta förhållanden. Tack vare detta kunde finalen bjuda på egentligen allting som publiken knappt kunde räkna med. Målkalas, dramatik, förlängning och till slut utse en segrare  i matchens sista skott.

Över till en annan match som i sig helt omvänt gentemot bandyfinalen inte gällde någonting, Liverpools legendmatch mot Ajax i lördags. Det fina här är hur publik, spelare och ledare hyllade Sven-Göran Eriksson efter noterna, länge och väl. Ett minne för livet och det säger en hel del om Liverpool som klubb som bjuder in Mr Eriksson till Anfield.

Lindlövens framfart i årets ”hockeyetta” blev den historiskt bästa någonsin. Laget nådde en semifinal där till slut Brödernas/ Väsby blev för svåra till slut. Väl värt en stor positiv blombukett över en hel säsong då publiken i Lindehov fick valuta för entrépengen genom hela vintern.

Örebro volley och ÖSK handboll har sitt bästa kvar, damlaget städade av kvartsfinalen under helgen och börjar blicka mot ädlare valörer under det fortsatta slutspelet. Herrlaget har säkrat kvalspel för en eventuell uppflyttning till handbollsallsvenskan. Spännande veckor framöver för de båda föreningarna som har målet klart för sig – att vinna säsongens sista match.

Lagen som har en del att förbättra är bland annat ÖSK futsal, regerande svenska mästare, som försvann redan i en kvartsfinal denna säsong. En dålig start med tränarbyte under vintern gjorde att de aldrig riktigt kom på fötter för att utmana om guldet även denna årgång. ÖSK bandy har vi varit inne på tidigare, här är det bara att börja om och ladda för kommande säsong då bortaspelet fallerade tidigt.

Örebro hockey som nådde slutspel i den 52:a och sista omgångens sista övertidsstraff som nådde nätrasslet nere i Östergötland. Det gav en oväntad åttondelsfinalserie mot Luleå, men här tog säsongen slut uppe i Norrbotten. Tre spelare, med störst lön i laget, avslutade säsongen, petade och utanför laget, som krigade på isen. Holm och Bromé helt utanför laget och målvakten Enroth bäst betalde båsöppnare i slutdelen av säsongen. Aldrig har väl en vår varit så intressant för föreningen som denna, verkligen ett vägskäl vart man vill ta sig utifrån denna turbulenta säsong.

Nu blickar vi framåt och varför då inte till annandag påsk och med ÖSKs herrar som gör entré i Superettan hemma mot Skövde AIK. Media och tränare på årets upptaktsträff var rörande överens om att Örebro sportklubb slutar på en åttondeplats i årets serie. Jag är lite mer optimistisk och placerar laget på en sjätteplats men endast en pinne av totalt sex mot länskollegan Degerfors IF. Degerfors är tippade av de allra flesta att ta hissen tillbaka till allsvenskan. Jämför man trupperna lagen emellan är det stor skillnad men insatsen görs inte på sidan av planen utan på planen över de trettio omgångarna.

Sörmans plus;

Lördagens hyllning av Sven-Göran ”Svennis” Eriksson på Anfield i Liverpool, den ger en gåshud över hela kroppen och kan kort sammanfattas; ”you´ll never walk alone, Svennis”

Sörmans minus;

Våren kom fort för Örebro hockey uppe i ett vintrigt Luleå efter två tuffa bortaförluster vankades det semester tidigt i år för spelare och ledare inom föreningen.