Ulla Molin och Ulla-Britt Lind tog en promenad i vårsolen och besökte påskmarknaden vid Bryggeriet i Nora. Foto: Ann-Louise Larsson
Susannne Andersson från Lisselgården sålde ull i vackra färger. Foto: Ann-Louise Larsson
Karin Bäck, Bäck Äng & Skog sålde honung från sin egen gård. Foto: Ann-Louise Larsson
Alex och Bianca Rutten sålde färggranna "evighetstulpaner", trädgårdsfacklor och diverse godsaker. Foto: Ann-Louise Larsson
Alex Rutten bjöd på holländska minipannkakor så kallade poffertjes Foto: Ann-Louise Larsson
Milo Löfquist målades som en påskkyckling. Foto: Ann-Louise Larsson
Holländska minipannkakor så kallade poffertjes var en av delikatesserna som marknadsbesökarna kunde smaka på. Foto: Ann-Louise Larsson

Marknadsdag vid Bryggeriet inledde påskveckan i Nora

Under hela veckan har påskaktiviteter för stora och små pågått i Nora. Startskottet var en marknadsdag på lördagen vid Bryggeriet. Finalen sker på påskafton med köpmännens festliga påskparad.

Vid Bryggeriet hade lokala hantverkare och matproducenter radat upp sig med allt från färgad ull till holländska delikatesser, honung, äppelcider och lammkorv.

Ulla Molin och Ulla-Britt Lind passade på att ta en promenad i vårsolen med yorkshireterriern Jack tryggt i korgen på Ullas rullator och flanerade runt bland knallarna.

– Så härligt med alla vackra färger! utbrister Ulla-Britt Lind.

Hon och Ulla tycker påskmarknaden är trevlig, Ulla har hunnit med att köpa honung och förhoppningsvis ska det bli lite choklad också innan marknadsbesöket är över.

Susanne Andersson från Lisselgården, Lesjöfors, säljer ull och hemspunnet garn av egen fårull. Hennes färgade ull i lösvikt är populär, många köper den för att göra påskdekorationer bland annat, berättar hon.

– Det är första gången jag är här vid påsk, julmarknaden här i Nora har jag stått på några gånger. Väldigt trevligt och mycket folk idag, säger hon.

Påskveckan har bland annat även bjudit på utställning, orgelkonsert och avslutas med påskparad från bryggeriet till torget på påskafton. Bäst utklädda familj får pris.