Mova Lind och Didrik Gustafsson höll vernissage i måndags. Foto: Janne Rickard

Kompisarna Mova och Didrik visar upp sin konst

Två lokala konstnärer och kamrater visar nu upp sin konst på Laxå konsthall i bibliotekets källarvåning. I måndags höll de vernissage och de hälsar besökare välkomna under deras utställningsperiod.

Modig, det är titeln på Mova Lind och Didrik Gustafssons utställning.

Två unga kompisar med en konstnärlig ådra de båda vill visa upp för en bredare allmänhet. Ända sedan de började måla tillsammans har de haft en längtan till att ordna en egen utställning.

Båda har tidigare funnits med och visat sin konst när den dagliga verksamheten inom LSS ordnat samlingsutställningar. Men nu vill de, som Mova anger i deras inbjudan, ”stå på egna ben”.

Laxåbördiga Mova har haft ett konstintresse och att skapa själv så långt tillbaka hon minns. Något hon delar med sin familj. Hennes skapande i olika former har även medfört att hon slutade på daglig verksamhet och nu driver hon istället sin butik, Panikens Pyssel.

Där graverar hon glas, tillverkar smycken och väskor samt stickar och virkar textila alster. Hon hade även funderat kring att starta en målarcirkel, och så blev det tillsammans med kompisen Didrik Gustafsson från Röfors. En cirkel med i nuläget de två.

Under målandet har de haft tid på sig att planera och känna sig beredda för att ta steget fullt ut, med en egen utställning.

På plats i konsthallen finns runt 40 tavlor som i sig har 25 olika teman. Tanken är att det är upp till besökarna att försöka gissa på vilka teman deras konst visar.

Klurigt eftersom en del är lite udda, medan andra är vanligare.

Utställningen i konsthallen pågår fram till och med den 12 april.