En skottårskrönika, ser man på!

Det är ju långt ifrån varje år ( jo jag vet, vart fjärde år) skottår sker men ändå, ett bra skott är väldigt viktigt i idrottens förlovade värld! Det är faktiskt minst lika viktigt för motståndarlaget att täcka skott för att vara den uppoffrande kraften i försvarslinjen. Ni ser hur viktig denna dag är fast den bara inträffar vart fjärde år.

Ikväll skrinnar Örebro hockey ut på isen inför mötet med Luleå med en ny tf vd i form av Magnus Löwdahl, ikonen Henrik Löwdahls farbror för er som inte känner till kopplingen. Först och främst skulle jag vilja rikta ett stort tack till Micke Johansson som fick sparken förra veckan, många stirrar sig blinda på enskilda beslut eller den sista tiden men glömmer bort alla år dessförinnan. Magnus Löwdahl är organisationskonsult till vardags och det kan nog behövas det närmaste halvåret som hägrar för Magnus inom klubben. På isen ser det allt ljusare ut utifrån att undvika ett negativt kval, dock en katastrofsäsong över de snart 52 grundseriematcher jämfört med den interna målsättningen. Sen kan absolut allting ske om man skulle nå en oväntad åttondelsfinal, men man måste vara realist också.

Ingen vanlig helg vi har lagt bakom oss utifrån länsidrotten, hockeyderby i lördags i Karlstad där gästerna knep en pinne i sista skottet. V75 besökte Örebrotravet under lördagseftermiddagen med fina förhållanden över de tolv loppen som avverkades. Bra med folk också för att vara en STL-tävlingsdag i februari. För hemmafavoriten Chapuy blev loppet lite för långt och orken tröt ju närmare mållinjen de kom. Boka redan nu in den 27 april när eliten bland landets hästkrafter återigen besöker länet. I lördags avslutades också ÖSK bandys säsong med ännu en förlust, denna gången hemma mot Djurgårdens IF och säsongen i övrigt blev en säsong på övre halvan men utan att direkt få häng på topplagen då spelet på bortaplanen sviktade alldeles för mycket.

En förening som är i sin linda med tävlingsmatcher för säsongen är ju det unga nybygget av årets upplaga kring ÖSK fotboll. En hedersam förlust i huvudstaden i den första omgången av svenska cupen följdes upp med en hemmamatch på Behrn arena mot Kalmar FF. Där krigade hemmalaget till sig en seger med framförallt fin avslutning på matchen utifrån spelet som helhet. Lite muntrare tongångar i det västra fotbollshörnet där Degerfors efter två obesegrade matcher i svenska cupen spelar seriefinal mot Elfsborg kommande helg. Tänka sig att det äntligen vankas derbyn igen mellan ÖSK och DIF framåt våren, om än inte i allsvenskan så är alltid ett derby fullmatat med känslor och dramatik.

Futsalen närmar sig slutspel nu under mars månad. De regerande svenska mästarna Örebro SK går in i kvartsfinalspelet utan någon som helst press på sig den här gången. Sista hemmamatchen ägde rum i måndags men överkörningen för ett par veckor sen borta mot serieledaren Uddevalla var ingen vacker syn. På damsidan slår Örebro Futsalclub likaså ur underläge när de till helgen möter FC Rosengård i sitt kvartsfinalspel hemma i Idrottshuset.

Ett lag som också är klart för slutspel efter en utifrån sina mått mätt strålande säsong är Lindlövens IF. Hemkomna från en helg med matcher i norr mot Boden (lördag) och Kiruna (söndag) så kan de göra sig redo för sina slutspelsmatcher som sker i Lindehov under mars månad. Kan de månne skrälla till sig en plats i kvalserien och därmed spela matcher långt in i april månad?

Ni ser, vi går in i en härlig tid inom idrotten. När vissa serier ska avgöras med spännande matcher medans andra är förväntansfulla i sin uppstart.

Ta hand om er tills vi hörs igen.