Kulturarenan Sjöängen i vinterskrud i väntan få fyllda salonger under våren. Foto: Björn Palmqvist

Gott och blandat i Sjöängens program för våren

Kulturarenan Sjöängen går en ny vår till mötes. Programmet ligger klart och är som ett uppdukat smörgåsbord med ingredienser med musik, bio, teater, dans, föreläsningar och mycket mera.

Richard Söderberg 23 februari, Lennie Norman 22 mars, Robert Wells 23 mars samt Martin Fröst och Svenska kammarorkestern den 17 maj. Några av de rikskända artister som intar Sjöängens stora scen under senvintern och våren.

Vårevenemangen inleds med Vintermirakel, en teater för barn, den 17 februari, till den kan man boka plats på bibliotekets hemsida. Live på bio blir det den 18 februari då Maria Callas – Paris 1958 visas.

Musikteatern, En kärlekshistoria, av Astrid Lindgren ges 15 mars. Klassisk balett, Skogens sång, den 6 april. 27 april, en hyllningskväll till Thore Skogmans glada 60-tal. Björn Ling och Johan Östling intar scenen 26 april och berättar i en humordialog om konsten att vara ego.

Lokala inslag blir bland annat en bildvisning 24 mars om Matställen, caféer och bagerier i Askersund, sammanställt av Föreningen Gamla Askersund och är en repris från 2014. Askersunds kulturskola framträder med en elevföreställning den 10 april. Manskörens Jubelkonsert infaller den 13 april, och den lokala kören Colours of pop ger vårkonsert den 4 maj.

Programbladet är tryckt och distribueras nu ut till kommunens hushåll, men finns också att hämta på Sjöängen. Och för er som inte har tillgång till pappersvarianten är tipset att klicka in på www.sjoangen.askersund.se där alla uppgifter och information finns.