I Nora blir det full fart på isen den 21 februari med naturskolan. Åk skridskor, skidor eller spark, baka pinnbröd eller testa att plurra i vattnet. Foto: mostphotos.com

Fullspäckat program för länets sportlovslediga

Sportlovet för står för dörren för länets skolelever och runt om i kommunerna erbjuds som vanligt en rad olika aktiviteter för alla åldrar.

Vecka 8 är det sportlov för länets skolungdomar. Länsposten listar några av alla de aktiviteter som erbjuds i länets kommuner.

Ljusnarsberg:

Tisdag 20/2 13.00-16.00

Upptäck och skapa teknik med Komtek på biblioteket. Målgrupp 9 år och äldre.

Nora:

Onsdag 21/2 kl. 10-15 Aktiviteter med Nora naturskola vid Norasjön, nedanför Göthlinska. Här finns massor av spännande saker att göra som att åka skidor, skridskor, testa att plurra i sjön, baka pinnbröd, åka spark och andra roliga snölekar. Ta med egen utrustning om du har, annars finns det att låna. Finns möjlighet att laga egen mat över eld.

Hällefors:

Tisdag 20/2 kl 11-16 Testa tunnbrödsbakning i vedeldad ugn med Silvergruvans torpcirkel. Du är välkommen att komma den tid som passar dig mellan 11 och 16 till Bagarstugan i Silvergruvan. Målgrupp från 7 år och uppåt.

Lindesberg:

Sportlovscamp i Råsshallen 19-21/2 Guldsmedshytte SK och Anton Mella Hockeyjump bjuder in till en tredagars sportlovscamp för spelare födda 2008 till 2013. Avgift.

Lekeberg:

20/2 kl 14-17 Tjejeftermiddag med hudvårdskonsulent Marianne Eriksen, som lär ut om hudvård och make-up. För tjejer (och intresserade killar) från åk 7 upp till gymnasiet på ungdomsgården.

Örebro:

Prova på ljussvärdsfäktning 20 och 22/2 kl. 10–12 eller kl. 13–15. Testa Ludosport – Sporting lightsaber combat. Lär dig att fäktas med ljussvärd och upptäck en lysande kampsport. Campusgymmet vid universitetet, Örebro. Från 10 år.

Laxås sportlovsprogram är i skrivande stund inte klart ännu. Alla aktiviteter finns på respektive kommuns hemsida.