Inför fyllda läktare i nya arenan gav Askersunds GF:s tjejer en fartfylld uppvisning. Foto: Björn Palmqvist

Knökafullt när nybyggda Närlunda Arena invigdes

Intresset hos Askersundarna och andra närboende var stort när den nya idrottshallen invigdes under pompa och ståt i söndags. Äntligen, var ordet som för de flesta aktiva kändes helt rätt den här dagen.

Trots att publikplatserna i den nya idrottshallen dubblats till 300 så räckte de inte till i söndags. Alla verkade intresserade att se den nya skapelsen och lovorden över vad de såg haglade.

Stora rymliga ytor på läktarplatserna och sekretariatet, en kioskdel vid entrén i anslutning till hallen och en vacker interiör helt i ljust trä.

– Askersunds största idrottssatsning på mycket mycket länge, konstaterade kommunens ansvarige för fritidsfrågor, Daniel Eriksson, bland annat konferencier under invigningen.

Kommunens devis och en del av inriktningen är att öka den fysiska aktiviteten hos medborgarna, då inte minst bland de yngre. Något som den nya hallen ska bidra till. Publiken fick själv prova på när Daniel Eriksson manade dem fram till att göra vågen, inte bara en utan flera gånger.

Ledare från Askersunds Gymnastikförening klippte invigningsbandet efter det att kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker (M) invigningstalat tillsammans med andra politiker och tjänstemän.

Gymnastikföreningens tjejer bjöd därefter på en bejublad och riktigt fartfylld uppvisning på gymnastikmattorna. Sen var det dags för Askersunds Innebandyklubb att för första gången bygga sargen inför de två matcher som avslutade den högtidliga dagen med att kunna ta nya hallen i besittning.