Galatider inleder det nya idrottsåret

Hoppas att ingen av er missade Idrottsgalan på tv då landets idrottselit var samlad för att uppmärksammas. Verkligen fina prestationer att se tillbaka på men även allt arbete som ligger bakom den korta tiden i rampljuset, och alla idrottsledare som finns i bakgrunden bland alla våra stjärnor.

Det som fastnade mest på näthinnan var självfallet hyllningarna till den före detta backen i KB Karlskoga som redan 1975 fick ge upp sin spelarkarriär på grund av en knäskada. Så här i efterhand kanske det var ”tur” för att några år senare inleda sin tränarkarriär i Degerfors IF. Resten, ja det är ju historia nu, men stående ovationer på Friends arena (som till sommaren byter namn till Strawberry arena) var en känslosam hyllning till; Sven-Göran ”Svennis” Eriksson.

Vem vet, kanske får vi se honom på scenen även när länets lokala idrottsgala går av stapeln nästa torsdag. Visserligen värmlänning men med en avslutad spelarkarriär i länet och en sanslös tränarkarriär inledd i det västra hörnet av länet vore det en fin gest att bjuda in honom. Jag hoppas måendet hos ”Svennis” är så pass bra att han tackar ja till den avgående Liverpool tränaren Jurgen Klopps inbjudan att leda Liverpools legender mot Ajax den 23 mars. En dröm som ”Svennis” haft hela sitt liv – att leda Liverpool på Anfield Road. You´ll never walk alone Sven, tack för alla dina insatser för svensk fotboll!

För att fortsätta på dessa galatider hoppas jag den lokala idrottsgalan uppmärksammar och hyllar Stig ”mäster” Blomqvist rejält inför allt vad som skett historiskt. Sjufaldig vinnare av Svenska rallyt och rallyvärldsmästare 1984 i sin Audi Quattro, rallyt inleds veckan efter den lokala idrottsgalan. Annars är det många fina nomineringar att se fram emot utifrån deras insatser under 2023 där några av dem kommer få sina minuter i rampljuset. Men kom då ihåg även alla som fortsätter jobba enträget dag ut och dag in i kulisserna.

Ser vi tillbaka på den första idrottsmånaden lokalt fick Johan Hedberg inte längre vara kvar och leda Örebro hockey. Ett felbeslut i mitt tycke, då vad jag uppfattat Johan som person och tränare kommer framöver göra ett stort avtryck som tränare när han får rätt verktyg att jobba med. Det som sipprat ut från Örebro hockey efter denna tränarrockad visar nog mer på att andra personer borde fått lämnat klubben före huvudtränaren.

ÖSK bandy tuggar på i mitten av tabellen där spelet på bortaplan varit alldeles för blekt jämfört med matcherna nere i Behrn arenas ”igloo”. ÖSK futsal har börjat mullra igång och jagar ikapp lagen på den övre halvan inför det kommande slutspelet. Tittar vi norrut i länet är det Lindlövens IF som imponerar i inledningen av årets Allettan norra och kanske kanske kan laget blicka mot slutspel denna säsong med kvartsfinalspel framför publiken i Lindehov.

Ja, ni som läste årskrönikan sist kopplat till fjolåret vet att ni alltid får det senaste levererat till ert köksbord med länets idrottsprestationer nedbrutet utifrån vad som hänt eller vad som står för dörren kommande veckor. Häng med under 2024, visserligen har en månad redan passerat men det återstår elva orörda månader med en massa härlig idrott att uppleva på plats i länet.

Ta hand om er tills vi hörs igen!