Davide Lindqvist och Sandra Walther Foto: Sofie Isaksson
Drängarna gästar bonnafesten i Närkesberg i juli i år. Foto: Pressbild
Snowstorm gästar bonnafesten i Närkesberg i juli i år. Foto: Pressbild

Stort intresse för ”bonnafest” i Folketorp

Det händer för lite i sydnärke när det gäller konserter och nöjen. Det tycker Davide Lindqvist, Krogensomintefinns, därför har han tagit saken i egna händer och arrangerar en "bonnafest" i Närkesberg i juli med Drängarna och Snowstorm på scenen.

Den stora ”bonnafesten” inleds med räkfrossa torsdag 19 juli och fortsätter med spelningar under fredagen och lördagen. ”Husband” är Janssons frestelser som värmer upp publiken båda dagarna. På fredagskvällen är dragplåstret Drängarna och på lördagen Snowstorm. Biljetterna går åt som smör i solsken, berättar Davide Lindqvist som arrangerar festdagarna.

– Jag trodde nog att Drängarna skulle dra lite mer, men det är väldigt jämnt båda kvällarna och inom kort är biljetterna helt slutsålda. Som det ser ut nu hade vi kunna sälja betydligt fler biljetter. Men vi börjar hellre mindre och gör det bra än går ut för hårt, säger han. Det finns 400 biljetter till varje kväll.

Festivalområdet ligger vid Folketorp i Närkesberg, där Davide och hans fru bor. Här kommer det att resas ett stort tält som väderskydd och det kommer finnas matservering. Planer på att göra någon form av marknad på dagtid under festivaldagarna finns också.

– Det har vi inte spikat helt ännu men vi har tankar kring hur vi kan utnyttja att vi har det stora tältet på plats, säger Davide Lindqvist.

Han berättar att det här året får vara ett test. Förhoppningen är att kunna göra en återkommande bonnafest och utveckla arrangemanget över tid.