Familjebandet Willka Kuti från Vivalla, spelar folkmusik med bolivianska tradition. Foto: Privat

75 band spelar live i hotellrummen

Till helgen arrangeras den åttonde Folk at Heart med akustisk traditionell musik från världens länder i Örebro.

Till helgen arrangeras den åttonde Folk at Heart med akustisk traditionell musik från världens länder på Scandic Grand Hotel Örebro den 5 och 6 januari.

2014 arrangerades den första Folk at Heart då med mera fokus på att musiker emellan skulle träffas för att göra bättre affärer. Nu är det en spelfest för musiker och besökare. Men även en plats för att träffa nya och gamla musikervänner samt chansen för att få en framtida spelning.

Andreas Svensson, grundare tillika ordförande i Kalimera.

– Tycker du om musik ta chansen och upplev närheten till de som spelar. Det pågår sex till tio spelningar samtidigt i hotellrummen. Gillar man inte musiken kan man öppna dörren till nästa rum!

Cirka 75 band spelar i år med 175 artister, och 3-400 besökare samt ett 30-tal volontärer brukar vara på plats. Det blir även seminarier under dagarna. Nytt för i år är utställning med kubansk konst med Karlos Barreiro och Jorgeluis Delgado Gutierrez som visas på en av scenerna. Även Örebro Jazz & Beyond tar hand om en scen i år där bland annat sydamerikanska toner spelas av familjebandet Willka Kuti från Vivalla.

Arrangörer är Kalimera i Glanshammar samt Acoustic Folk Örebro AB.