Revygänget Gôrskôj i Karlskoga Foto: Gunnar Öqvist

Premiärdags för ”Vablirä?!”

Den 5 januari har Gôrskôj i Karlskoga premiär av revyn "Vablirä?!" – På karlskogamål så klart va blir ä - med rondellen, Stora valla och lasarettet, men det blir gör sköj, säger Britt Larsson producent och revyartist.

Just nu är revyföreningen Gôrskôj i Karlskoga mitt uppe i sin mest hektiska period inför premiären i januari. Mycket jobb återstår bakom kulisserna så som kostymer, rekvisita och scenen i Musikpalatset.

– Vi är Karlskogas största revy brukar jag säga, det finns ju bara vi, skrattar Britt Larsson producent för årets revy.

”Vablirä?! -en funderabel revy” ser tillbaka på året som gått, regissör är Simon Tarakkamäki och regiassistent Daniel Larsson.

– Det är mycket ideellt arbete. Lönen är när man får höra publikens uppskattning, säger Britt Larsson, barnmorska, som förövrigt övergått från ”jobbonär” till pensionär under hösten.

Denna gång har de skrivit många nummer själva berättar Britt.

– Vilket är riktigt roligt. Det blir hjältar i från stan som vi hyllar i musikmedley, lite internationellt, en del politik, sång och glädje och lite allvar, med humor som passar alla.

På genrepet har Lions Kiwanis köpt alla biljetter och bjuder in berättar Britt som ser fram emot premiären.

Årets ensemble är Britt Larsson, Camilla Hedlund, Emma Wahlström, Kalle Karlsson, Nea Karlsson, Per Jakobsson, Simon Tarakkamäki och Thomas Sönnerstam.

Gôrskôj bildades 1996 och har cirka 30 medlemmar i alla åldrar. De har fått flera utmärkelser genom åren.