Postnord gillar inte brev

Nu vill Postnord återigen höja det vanliga brevportot, från 15 till 18 kronor. Det kommer betyda att det höjts med 275 procent sedan 2016. Det är en chockhöjning utan motstycke.

För alla som med brevvän, de som gillar att skicka ett vykort på sommaren eller julkort mot slutet på året så blir det uppenbart att Postnord medvetet motverkar brevet som kommunikationsform.

Fördelarna med brev är att det är lagom långsamt, eftertänksamt och beständigt. Många historiska personer vet vi mycket om tack vare alla sparade och samlade brev. Hur många facebookuppdateringar och meddelanden kommer finnas kvar om 50 år?

Postnord säger att man bara anpassar sig efter att det är fler paket och färre brev. Men tror de inte att 275 procents höjning av portot påverkar detta? Och varför kan inte paketintäkter gå till brevverksamheten? Det verkar som att Postnord som bolag är mer intresserade av att slå rekord i chefslöner (koncernchefen får nästan en miljon – i månaden) än att leverera brev.

Kom tillbaka Kungliga Postverket, allt är förlåtet!