Från föreställningen 2023 i Rikssalen på Örebro slott. Foto: Ehsan Tavakkol
Från föreställningen 2023 i Rikssalen på Örebro slott. Foto: Ehsan Tavakkol

Trettondagsopera samlar in pengar till utsatta i Örebro

På trettondagsafton blir det välgörenhetskonsert på slottet. Rotaryklubbarna i Örebro arrangerar för andra året Opera på slottet, där allt överskott går till Örebro Stadsmission. – Målet är ett återkommande event varje år, säger Frida Henriksson på Rotary.

En projektgrupp inom Rotary i Örebro anordnar för andra året i rad välgörenhetskonserten ”Opera på slottet” på trettondagsafton i Rikssalen på Örebro slott.

– Förra året var lyckat, uppskattat och slutsålt, säger Frida Henriksson i Rotary Örebro-Engelbrekt en av tre arrangerande rotaryklubbar. De andra är Örebro och Örebro sydvästra.

– Vi vill se detta som ett återkommande event och Katarina Pilotti är fantastisk som leder eventet. Den som aldrig gått på opera – passa på, säger Frida.

Överskottet av biljettintäkterna går till Örebro Stadsmissions verksamhet ”Vinternatt” liksom förra året men även till Crossroads i år. Vinternatt är Stadsmissions arbete för människor i hemlöshet, utanförskap och ekonomisk utsatthet. Crossroads är en råd-och stödverksamhet för EU-medborgare och tredjelandsmedborgare som har uppehållstillstånd i ett annat EU-land och som lever i utsatthet i Örebro.

Förra året lyckades konserten samla in 90 000 kronor.

– I år siktar vi på få ihop 100 000 till Örebro Stadsmission. Det är ett så viktigt jobb de gör, säger Frida.

Med operapärlor som Habaneran och scen ur Carmen, den ödesmättade duetten ur Verdis Don Carlos, Brindisi ur Verdis glittrande pärla La Traviata, duett ur belcantoepokens mästerverk Norma av Vinzcenzo Bellini, ljuv duett ur Puccinis Boheme, den berömda sextetten ur Lucia di Lammermoor med twist bland annat.

Medverkande är Katarina Pilotti, sopran, Victoria Palmer, mezzosopran, Ulf Wiger, tenor, Hektor Palmer Nordfors, baryton, Michael Schmidberger, bas och Michael Engström på piano. Operakören består av tolv sångare där flera av dem har mångårig medverkan i kören på Opera på skäret.

Konserten äger rum den 5 januari 2024 i Rikssalen på Örebro slott, klockan 17. Biljetter kan köpas på kulturbiljetter.se