Kärnkraft fel när geotermisk energi finns!

Nu skriver jag för att jag är såå upprörd, såå upprörd!

Upprörd över politikernas ofattbara inkompetens när det gäller energiförsörjningen av vårt land.

Hur kan man med våra skattepengar planera att förse landets elproducenter med enorma lånegarantier för att få någon att börja bygga de miljövidriga terrorkänsliga kärnkraftverk som regeringen i sin enfald tycks älska. Det lär bli enorma förlustprojekt. Låt inte våra politiker leka bort våra skattepengar!

Partiledare som så sjukt hävdar att kärnkraften kommer från en ren energikälla kommer aldrig att vinna de kloka svenskarnas förtroende, vilket opinionsmätningarna ju redan visar.

Inte heller vindkraften är ren. Varje rotorblad väger mer än ett ton och de är tillverkade av härdplaster typ Epoxy. Tre rotorblad per vindkraftverk innehåller alltså minst tre ton härdplast, ett material som är fyllt med mycket giftiga ämnen för vår miljö och till råga på allt så saknas tekniken för att återvinna dessa enorma mängder plast. Man förfasar sig över miljögifterna i våra plastpåsar. Bra men vad är det problemet jämfört med detta!?

Nej gräv där ni står Ulf Kristersson och Ebba Busch och håll fingrarna borta från kärnkraftsknappen! Tillräckligt djupt under fötterna finns den glödande energin som hela tiden flödar utan radioaktivt avfall och utan enorma produktionskostnader och radioaktiv avfallshantering under oöverskådlig framtid. Detta är däremot verkligen ren energi som flödar dag och natt oavsett om vinden blåser eller om solen skiner.

Tekniken för att utvinna denna geotermiska energi är inte helt utvecklad idag men att utveckla den lär inte ta längre tid än att bygga ett kärnkraftverk. Gör en studieresa till Island! Använd vandrande laseruppvärmda borrsonder så får ni flyt i borrandet. Två parallella borrhål, en sprängladdning i vardera hålet, följd av en kilometerlång vattenpelare i ena djuphålet och vattenånga eller kokande vatten lär då flöda från hål nummer två. Ju längre vattenpelare desto högre tryck!

Det är verkligen framtidens rena energiproduktion!

Varför tystas den geotermiska energin ned i dagens energidebatt!

Detta är ofattbart tycker jag!

Mats Fransson Rosendalen, Finnerödja