Västernärkes hembygdsförening ordnar julmarknad i Fjugesta den 3 december. Denna gång mest inomhus i Träffen. Foto: Kenneth Gunnarsson
Foto: Kenneth Gunnarsson

Julmarknaden är nu tillbaka i Träffen

Västernärkes hembygdsförening ordnar julmarknad i Fjugesta den 3 december. I år hålls marknaden inomhus.

Några julmarknader arrangerades under 1990-talet på hembygdsgården Högan i Fjugesta.

– Sedan startade julmarknaderna i centrala Fjugesta år 2000 då Västernärkes hembygdsförening tog över efter vänortsföreningen. Sedan blev det upphåll ett år under pandemin, berättar Kenneth Gunnarsson från hembygdsföreningen.

Medan Träffen, före detta Linden, byggdes om hölls marknaden utomhus i Lions stora tält på planen mellan Fjugesta järn och färg och OKQ8 macken.

Flyttar inomhus

Nu återgår julmarknaden till att hållas inomhus på det nyöppnade Träffen men några försäljare kommer att husera utomhus. Det gäller bland annat smederna, godis- och kransförsäljare. Traditionsenligt serveras glögg och pepparkakor.

Inomhus kan man bland annat hitta stickat virkat och garner, böcker, te, örter, smycken, hudvårdsprodukter, hembygdslitteratur och kartor.

Förutom Västernärkes hembygdsförening deltar bland andra Ann-Karlsson Bruse, Maria Sundström, Maria Chin, Christina Dahlström, Anette Swärd, Emma Eriksson, Ann-Charlotte Kämpe Larsson, Katarina Sernander och Astrid Malmgren. Julmarknaden pågår kl 12-16 den 3 december