Arbetsgruppen fr vä Mattias Svensson, Carina Stavenek, Tobias Hudin, Lars Borgström, Caroline Andersson och Kristina Jacobsson. Foto: Privat

Vintermarknad på söndag ute i Tysslingebygden

På söndag är det dags för "Vinter i Tysslinge", en miniatyr av Tysslingedagen. Vintermarknaden är dock centrerad och hålls vid Tysslingens Naturcenter ute i Rånnesta, nordväst om Örebro.

Under våraktiviteten Tysslingedagen får besökarna åka en runda till de anmälda deltagarnas verksamheter på ”hemmaplan”. Brukar handla om 40-45 öppna stationer den dagen.

Men under kommande söndag och arrangemanget ”Vinter i Tysslinge” samlas runt 30 utställare och försäljare på en enda plats, i Rånnesta.

– Det är blandat med anmälda utställare. Företag, föreningar, hantverk och konst, berättar Tobias Hudin, vice ordförande i föreningen Tysslingeföretagarna som både arrangerar Tysslingedagen och söndagens evenemang.

Stor blandning av utbud utlovas. Hästskokonst, ved, kransar, hembakat, smycken, presentkorgar, mat, ull och skinn, bara för att nämna lte av mycket.

Såväl inomhus i Rånnestaladan som utomhus visar utställare och säljare upp sig och sina tjänster samt produkter. I caféet erbjuds kaffeservering, glögg och mackor, och utanför finns både våfflor, kolbullar och churros till försäljning. Ingen skall behöva gå hungrig under öppettiden klockan 11-16.

I caféet, cirka 12.30, blir det även underhållning med jullåtar och annan stämningsfull musik av trubaduren Patrik Sjöberg cirka. För att inte utställarna skall känna sig begränsade till julalster så kallar föreningen arrangemanget för vintermarknad istället för julmarknad. Men givetvis är även glögg, tomtar och annat jullikt välkommet.