Stå fortsatt upp för landslagströjan

Backa inte för att bära vår landslagströja oavsett idrott. Men utanför vårt lands gränser följer man de rekommendationer som ges efter det ofattbara terrordåd som drabbade våra supporterbröder i Bryssel. Ren avrättning för att de hejade på det svenska landslaget. Hur bra eller hur dåliga resultat herrlandslaget än gjorde följde de sitt landslag. Kommande landskamp mot Estland ges nu helt andra värden än bara en vanlig fotbollsmatch. Jag kommer vara där, matchen är betydelselös, men på ett helt annat plan den viktigaste matchen hittills för att stå upp för landslagströjan med allt den står för.

Stolt och glad med en pirrande känsla av spänning och förväntan apropå landslagströjan är jag när dottern senare idag drar på sig denna gulblå tröja i sitt allra första träningspass med futsal-landslaget. Väldigt oväntat men desto mer upplyftande och hedrande för dottern när förbundskapten för damlandslaget ringde och kallade Josefin till den kommande samlingen i Göteborg. Ut och njut, lär av landets bästa och fortsätt utvecklas mot nya höjder och nivåer.

Om vi släpper den blågula symbolen för landslagströjan gäller ju matchtröjan, halsduken eller huvudbonaden minst lika mycket för länets supportrar gällande sina lags färger. En identitet som vid matcher framför allt verkligen visar vem man sympatiserar med. Men även på jobbet och på fritiden vill man stolt bära sitt lags färger i med och motgång.

Nu är det dags att titta till den lokala idrotten och summera veckan som gått för att blicka in i spåkulan på vad som väntar gällande länsidrotten nu när fotbollen sjunger på sista versen.

Vem kunde tro att den sista omgången skulle bli avgörande för ÖSKs herrar under lördagen och definitivt säkra kontraktet i Eskilstuna? Än mer glädjande är det för ÖSKs fotbollsdamer som tog sig upp till Elitettan via sin serieseger och den akademi som nu Örebro SK skall utöka på sikt med flickor.

KIF Örebro löste sin uppgift på fotbollsplanen sist i Uppsala, nu skall bara elitlicensen säkras också för fortsatt spel i Damallsvenskan.

Desto jobbigare blev det till slut för Degerfors IF. Ta dig nu till Stora Valla på söndag för att visa ditt stöd för ”brukets lag” som alltid kommer igen!

Själv skall jag ta mig ner på helgens hemmapremiär av bandyallsvenskan. Isens spegelblanka ”schack” spel är en fröjd att vila ögat på under vinterns kallare period. Det blir ju långt ifrån bara bandy i helgen, toppmatch i den Svenska futsalligan i Idrottshuset när Uddevalla kommer med mer eller mindre hela landslaget på herrsidan i sin spelartrupp. Vilka som skall kunna stoppa deras framfart denna säsongen återstår att se men nog är målet att plocka hem mästerskapet framåt våren.

Avslutningsvis ser vi att Johan Hedbergs ”smekmånad” är över som debuterande SHL-coach, strålande inledning men de senaste resultaten har hackat något inför kommande landslagsuppehåll. Helt klart godkänd ”första runda” mot övriga lag, alla möter ju alla fyra gånger innan ett eventuellt slutspel står för dörren. Desto tuffare utgång fick ju Tomas Montén i Hv71s bås, vilket jag förutspådde men det gick kanske lite väl snabbt. Galet jämn tabell så här långt i alla fall, fortsättning följer!

Ta hand om er tills vi hörs igen.