Magnus Wetterholm och Stadra teater är aktuell med en ny sångföreställning i teaterfoajén i Nora under hösten.. Foto: Alfred Stenegård-Norr

Sångföreställningen vill ge hopp i bistra tider

Med sångföreställningen "Snygga sånger" vill Magnus Wetterholm ge hopp och glädje i en bister tid. Premiären skedde i onsdags på Teaterfoajén i Nora.

– Med föreställningen vill vi ge publiken glädje, hopp och njutning. I en tid då vi var dag tvingas översköljas och höra om krig och illdåd, så tror vi att denna föreställning kan få bli höstens värmande brasa, något vi tycks behöva. Det är en föreställning med mycket humor i det nära formatet, uppger Magnus Wetterholm i ett pressmeddelande.

Föreställningen ”Snygga sånger” innehåller dels tio sånger – av Cole Porter, Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Bengt Ahlfors, Rikard Wolff, Tove Jansson, Olle Adolphson och Ruben Nilsson, dels en underfundig berättelse om mannen som under en vårnatt upplever Stockholm från stadens ljusa sida, som börjar på Kungsholmen och slutar vid Bergsundsstrand. Någonstans är det en berättelse som tycks påminna om Monica Zetterlunds ”Sakta vi gå genom stan”. 

– Publiken har genom åren givit uttryck för stor uppskattning då Magnus Wetterholm gjort olika musik- och sångföreställningar. Publiken har frågat efter mer i denna genre. Därför finner vi det roligt och givande att bjuda på ett sånt kalas, uppger Stadra teater.

Totalt spelas tolv föreställningar på Teaterfoajén i Nora med Magnus Wetterholm som skådespelare och Matts Norman vid pianot. ”Snygga sånger” spelas fram till och med 3 december.